Az elhívatott munkáért kitüntetés jár!

2022. május 27.

Dombóvár Város Elismerő Díszjelvénye elismerésben részesült Illés Károly, az újHÁZ Centrum tagvállalatának,
a Webépker Kft-nek tulajdonosa.


Az új díszjelvényes építőipari műszaki főiskolát végzett, majd Budapesten egy tervezőirodánál kezdte meg szakmai pályafutását. Innen költözött vissza Dombóvárra, ahol több kitérő után kereskedelemmel és biztosításokkal kezdett el foglalkozni a rendszerváltást követően, a főprofil később az építőanyag-kereskedelem maradt. 1997-ben az egyéni vállalkozás kft.-vé alakult át, amely 2006 óta WEBÉPKER Kft. névén működik. 20 éve már importtevékenységgel is foglalkoznak, a cég 2003-ban csatlakozott az újHÁZ Centrum országos építőanyag kereskedési hálózathoz.

Illés Károly innovatív személetű vállalkozó, aki elkötelezett híve a környezettudatosságnak, ezt bizonyítja a 2013-ban megvalósított bemutató lakóépület is, ahol a víz-, az energia és a szennyvízkezelés környezetkímélő módon került kialakításra. A kivitelezés során kihívás volt számára, hogy a külföldi építési rendszerek mellett egy olyan hazai rendszert hozzon létre, amely megfelel a mai kor elvárásainak. Ez a Napház Építési és Épületüzemeltetési Rendszer, melynek részeként több környezetkímélő terméket szabadalmaztattak, ilyen a lábazati hőhídmegszakító elem, valamint az Ecobox, amely a homlokzati hőszigetelő rendszerek alapanyagaként használható fel.

Az újHÁZ Centrum hálózatának tagja, a Webépker Kft. jelenleg 80 fő munkavállalónak ad munkát és az elmúlt években a Dél-Dunántúl legnagyobb építőanyag kereskedőjévé nőtte ki magát.

Szívből gratulálunk a méltó elismeréshez!