Építőipari kulcsszereplők a CONSTRUMÁN

2017. március 3.

A 20 éves újHÁZ Centrum az ország egyik meghatározó építőanyag-kereskedelmi hálózataként tartott szakmai egyeztetést dr. Tuzson Bence államtitkár és az ágazat több képviselőjének részvételével az év legjelentősebb építőipari kiállításán, a CONSTRUMÁN.


Az újHÁZ Centrum standjánál folytatott kerekasztal beszélgetést az építőipar jövőjéről dr. Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára az április 5-9 között megrendezett CONSTRUMA Nemzetközi Építőipari Szakkiállításon. Juhász Attila, az újHÁZ Centrum igazgatóságának elnöke a találkozó után elmondta: a megbeszélés során szóba került a CSOK kedvezményrendszer kiszélesítése, mely a kormány Otthonteremtési programjának keretében valósulhatna meg, de fontos kérdésként érintették az új ingatlanok építéséhez kapcsolódó általános forgalmi adó jelenlegi 27 százalékról 5 százalékra való csökkentését is. A megbeszélés résztvevői szerint ez elengedhetetlen lenne az új építésű lakáspiac dinamikájának hosszú távú fenntartásához.

Az egyeztetésen kiemelt témaként érintették az ágazat legnagyobb problémáját, a képzett munkaerő Nyugat-Európába vándorlása miatt bekövetkezett szakemberhiányt. Tuzson Bence államtitkár rávilágított: az építőiparon belüli jelentős bérnövekedésnek köszönhetően az elmúlt néhány hónapban már visszavándorlás is tapasztalható volt. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy immáron több szakember tért vissza a hazai munkaerő piacra, mint ahányan külföldre távoztak. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára aláhúzta azt is, hogy a kormány elkötelezett a szakember-képzés fejlesztéséért, mellyel kapcsolatban a kerekasztal beszélgetésen a résztvevők konkrét lépések is megfogalmaztak.

A megbeszélést követően az újHÁZ Centrum szakértői a kiállításra érkező érdeklődők kérdéseire válaszoltak, személyre szabott tanácsokkal látták el a látogatókat mind a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel, mind az Otthon Melege Programmal kapcsolatban, de gyakorlati segítséget nyújtottak az építőanyagok, így a szigetelő anyagok vagy éppen az okos falazási rendszerek kiválasztásával és beszerzésével kapcsolatban is. 

További híreink

Az Antao Kollekció: Harmatcsepp inspirálta tökéletlenség a Villeroy & Boch fürdőszobájában

A reggeli séta az erdőben sokak számára a nyugalmat és a harmóniát jelenti. A friss levegő, a csend és a természetes világosság mindenkit feltölt, és segít megtalálni a szellemi kiegyensúlyozottságot. Mostantól az Antao kollekcióval ez az érzés átültethető a fürdőszobába is. A kaschkasch tervezőpáros munkája révén a Villeroy & Boch egy új és lenyűgöző fürdőszobai kollekciót mutatott be, amely tökéletesen megidézi az erdei séták nyugtató hangulatát.

Tovább