Fenntarthatósági elismerést kapott az SZ+C Stúdió Kft

2022. március 4.

Zöld Minősítést nyert el az újHÁZ Centrum szekszárdi kereskedése, az SZ+C Stúdió Kft.


Az Ökotudatosság díjat a Ficsak és a Zöld Követ Egyesület ítéli oda olyan szolgáltatóknak, akik mindennapi működésük során nem csupán tesznek a fenntarthatóságért, de szemléletformáló tevékenységet is végeznek.

Az SZ+C Stúdió számos módon járul hozzá a környezetvédelemhez: épületük előtt gondosan ápolt díszkert várja a vendégeket, de rengeteg növényt gondoznak mind az épületen belül, mind kívül. Szelektálják a szemetet, sőt, azt saját géppel tömörítik, és maguk szállítják el a megfelelő lerakatba, a műanyagkupakokat pedig külön jótékony célra gyűjtik. A kollégák környezetbarát takarítószereket használnak és szűrt ivóvizet fogyasztanak. Az irodai munka során, ahol csak lehet, elektronikusan tárolják az adatokat a papírfelhasználás csökkentése érdekében, a keletkező papírt pedig lehetőség szerint újra felhasználják. A beltereket halogén helyett LED izzókkal világítják és napenergiával fűtik.

Mindezek mellett a cég számos szemlélet- és életmódformáló intézkedést vezetett be, amik a dolgozók jólétét is szolgálják. A telephelyen kerékpártárolóval teszik könnyebbé a fenntartható bejárást, a mozgásról pedig a heti rendszerességgel, munkaidőben tartott sportfoglalkozások gondoskodnak. A csapatépítő túrákat zöld környezetben tartják, de volt, hogy közös hulladékszedő akciót tartott a cég. Részt vesznek emellett egy dohányzásról való leszokást segítő programban, de tervben van elektromos autó vásárlása is.

Ezúton is gratulálunk az SZ+C Stúdió Kft-nek, akik 2020-ban a „Zöld Iroda”, 2021-ben pedig a „Családbarát munkahely” díjat is elnyerték. Büszkék vagyunk, hogy ilyen felelős vállalatot tudhatunk partnereink közt, akik valóban hozzájárulnak Földünk megóvásához!

 

További információ az Sz+C Stúdió KFt-ről: https://szpluszcstudio.hu/