Hivatalosan is családbarát munkahely lettünk

2022. július 26.

Országos építőanyag kereskedelmi hálózatunk központja Családbarát Munkahely és Szolgáltató Hely címben részesült.


Örömmel számolunk be arról, hogy országos építőanyag kereskedelmi hálózatunk központja elnyerte a Családbarát Munkahely és Szolgáltató Hely címet. A minősítést olyan vállalatok kaphatják meg, akik intézkedéseikkel támogatják a munka és a magánélet megfelelő egyensúlyát, és arra törekednek, hogy általánossá váljon ez az értékrend.

„Évek óta dolgozunk azon, hogy minél családbarátabb hely legyünk, és mostanra már számos olyan intézkedést tudtunk bevezetni, aminek köszönhetően hivatalosan is elnyertük ezt a minősítést. Mi hiszünk abban, hogy a megfelelő csapatmunka, a siker ott tud megvalósulni, ahol odafigyelnek a munka és a magánélet egyensúlyára. Ezért fontos számunkra, hogy olyan munkahelyet teremtsünk, ahol mindezt szem előtt tartjuk. Mi abban hiszünk, hogy első a család, és ha a kollégáinknak van lehetősége töltekezésre, kikapcsolódásra, ha a munkahely támogatja a nyugodt otthon megteremtésének feltételeit, akkor ez látszani fog a vállalati lojalitáson és a munkahelyi attitűdön is.” – mondta Dr. Rázsóné Szórády Csilla vezérigazgató. „Szerencsések vagyunk, amiért úgy érezhetjük, hogy kollégáink értékelik ezeket az erőfeszítéseket, és velünk együtt ők is büszkék a díj elnyerésére.”

A dolgozói jólétet szem előtt tartva az elmúlt években bővültek foglalkoztatási lehetőségeink, így jelenleg részmunkaidőben és – munkakörtől függően – kötetlen időbeosztással is lehet nálunk dolgozni, illetve támogatjuk az otthoni munkavégzést is. Nagy figyelmet fordítunk a megváltozott munkaképességűek alkalmazására, nyáron diákmunka lehetőséget adunk munkatársaink gyermekeinek, költözés esetén pedig igyekszünk áthelyezést biztosítani, ha van rá igény.

Minden dolgozónkra élet- és egészségbiztosítást kötünk, amellyel számos egészségügyi szolgáltatás vehető igénybe – utóbbi kiterjeszthető a családtagokra is –, támogatást adunk védőszemüvegre, valamint stresszkezelő tréningekkel, masszázzsal, sport és orvosi szolgáltatásokkal biztosítjuk a kiegyensúlyozott és nyugodt munkavégzést.

A születésnapok örömére egy plusz szabadnapot biztosítunk, azoknak pedig, akik két hétnél tovább helyettesítenek egy kollégát, pótlékot adunk. Egyéb jeles alkalmakon – például házasságkötés vagy gyermek születése – ajándékutalvánnyal, váratlan negatív események esetén pedig készpénzes juttatással támogatjuk munkatársainkat.

Nagyra értékeljük a közösség szerepé, ezért igyekszünk minél több csapatépítő programmal feldobni a hétköznapokat: többek között karácsonyi csúnyapulcsi versenyt és díszkészítés workshopot, UEFA tippmixet és nyereményjátékokat szervezünk, a sport szellemében pedig vitorlázni és SUP-ozni megyünk, vagy kiélvezzük futóversenyünk, a Napfelkelte Félmaraton pillanatait.

Az újHÁZ Centrum folyamatosan azon dolgozik, hogy bővítse a dolgozói jólétet elősegítő szolgáltatásai és juttatásai körét. 2022-ben éreztük úgy, hogy készen állunk pályázni a Családbarát Munkahely és Szolgáltató Hely címre, amelynek elnyerése megerősített bennünket abban, hogy jó úton járunk, és a jövőben is a munka és magánélet egyensúlyának megteremtésére fogunk törekedni.