Újház Centrum
0
3 lakberendezési applikáció, amit érdemes kipróbálni Design

3 lakberendezési applikáció, amit érdemes kipróbálni

2018. november 14.

A lakberendezésre ma már számos iparág épül, és egyre nagyobb szerepet kapnak benne azok az alkalmazások, amelyeket okostelefonunkra telepíthetünk. Ezek az applikációk tökéletesen alkalmasak arra, hogy megtervezzük álmaink otthonát, sőt, a legjobbakkal már néhány kattintással meg is vásárolhatjuk azokat a termékeket, amelyeket elhelyeztünk a terveken.

Összegyűjtöttük azt a három, ingyenesen letölthető applikációt, amivel még a legamatőrebb hobbi-lakberendezők is csodát tudnak varázsolni a képernyőre.

1. Home Design 3D

A Home Design 3D egyike a világ legnépszerűbb lakberendezési applikációinak, amely 3D mellett 2D-ben is tud tereket rajzolni. Első lépésként meg kell adnunk otthonunk helyiségeinek méretét, el kell rendeznünk a szobákat a valósághoz hűen, majd nincs más dolgunk, mint hogy bútorokkal és más dekorációs elemekkel töltsük meg azokat. Az applikáció adatbázisában több mint ezer bútor és kiegészítő található meg, ráadásul módosíthatjuk azok alakjait is, így többféle kanapét is megjeleníthetünk a nappali tervrajzán, hogy aztán a legjobb változatot véglegesítsük. Az applikáció offline állapotban is működik.

2. Homify

A Homify az egyik legújabb lakberendezési alkalmazás, amely leginkább inspirálni tud bennünket otthonunk csinosításában. Az applikáció könyvtárában több mint másfél millió belsőépítészeti fotó található meg, amiket órákon keresztül böngészhetünk és a Pinteresthez hasonlóan meg is jelölhetjük, illetve le is menthetjük a számunkra leginkább tetszőket. Megtaláljuk itt a legújabb trendeket, visszaköszönnek a világ vezető lakberendezési kiállításainak innovációi, sőt, akár még szakembereket is találhatunk – igaz, nemzetközieket, meglehetősen borsos áron – otthonunk belsőépítészeti terveinek elkészítéséhez.

3. Houzz

Az előző két applikáció tudását ötvözi a Houzz, ami joggal vált a világ legnépszerűbb lakberendezési alkalmazásává. Az app segítségével készíthetünk tervrajzot, megrajzolhatjuk álmaink kiegészítőjét is, de lehetőségünk nyílik arra is, hogy csak böngésszünk és inspirálódjunk. A számunkra leginkább tetsző elemeket lementhetjük, és bár magán az alkalmazáson belül nem vásárolhatunk, néhány kattintással már az általunk kiválasztott kiegészítők vagy bútorok gyártójának, illetve forgalmazójának a webáruházában találjuk magunkat, hogy aztán pillanatok alatt meg is rendelhessük azokat.

Mindhárom alkalmazás igazán jól működik a gyakorlatban és abszolút beváltja a hozzájuk fűzött reményeket, így használatukkal nemcsak kikapcsolódhatunk, hanem valóban eredményesen meg tudjuk tervezni belső tereinket.