Újház Centrum
0
5 egyszerű tipp a látványos kerti konyháért Design

5 egyszerű tipp a látványos kerti konyháért

2018. május 3.

A hirtelen jött nyárral párhuzamosan a hosszú hétvégén elindult a grillszezon is. A következő hónapok pedig a gyakori kerti partikról, sütögetésekről fognak szólni, amelyhez elengedhetetlen egy praktikus, ugyanakkor látványos kerti konyha. Az újHÁZ Centrum design blogjának segítségével az eredmény olyan hatásos lesz, hogy garantáltan gyakran lesz szükség faszén vásárlására.

1. Szilárd alap

Elsőként ki kell jelölnünk a kerti konyhánk helyét, a területet síkra kell alakítanunk és le kell térköveznünk. Ezt ügyes kezű barkácsolók is el tudják végezni, ha azonban még nem csináltunk hasonlót, érdemes szakembert megbízni a feladattal.

2. Fűszeres kiskert

A térkövezett terület közvetlen szomszédságába telepítsünk egy emelt ágyást, amibe kedvünk szerint ültethetünk friss fűszernövényeket, vagy éppen palántákat, amelyek termését néhány hónap múlva le is szüretelhetjük, hogy aztán a kerti konyhában azonnal el is készítsük. Az ágyást célszerű úgy kialakítani, hogy jól körbejárható legyen.

3. Kerti konyha tervezése

A térkövezett területre tehetünk nagyobb méretű kerti grillt, vagy építhetünk saját magunk is egy kis konyát. Ha ez utóbbit választjuk, szükségünk lesz téglákra, habarcsra, faanyagra, grillrácsra is. Mielőtt nekivágnánk az építkezésnek, gondosan tervezzük meg, miként fog kinézni kerti konyhánk. Érdemes “L” alakú megoldásban gondolkodnunk, így az egyik oldalon a húsok és a zöldségek előkészítése, a másikon pedig maga a sütési folyamat történhet.

4. Kivitelezés

Téglákból építsünk masszív vázat a konyhapultoknak és a sütőfelületnek, az utóbbinál ne feledkezzünk meg a tűztér kialakításáról sem. Amikor az anyagok megkötöttek, lekezelt deszkákkal polcozzuk be a konyhaszekrények részét, a pult felületének pedig hobbibetonnal tudunk modern megjelenést biztosítani. Végül helyezzük be a kivehető grillrácsot, és máris elkészült a tökéletes kerti sütögető helyünk. Természetesen dönthetünk úgy is, hogy kültéri konyhai gépeket építünk be, az elektromos grill és a mini hűtő tökéletes társunk lehet az esti kerti partik során.

5. Utolsó simítások

Nem maradhatnak el a kényelmes kerti bútorok sem a konyhából, a fa és rattan darabok rendkívül divatosak. Válasszunk ezekhez élénk színű kiegészítőket, nagyméretű asztalt, valamint kis görgős tálalót is, amire a poharainkat, behűtött rozénkat és szódavizünket tehetjük.

Ha mindezzel készen vagyunk, nincs más hátra, minthogy áthívjuk a családot, barátokat és élvezzünk a munkánk gyümölcsét!