Újház Centrum
0
A fürdőszobasziget lehet az új őrület? Design

A fürdőszobasziget lehet az új őrület?

2018. október 2.

Hallott már valaha a fürdőszobaszigetekről? Ha eddig még nem találkozott volna velük, garantáljuk, hogy a jövőben gyakran fog, ugyanis a nemzetközi belsőépítészek és designerek szerint a következő évek fürdőszobatrendjeit alapvetően fogják meghatározni.

A konyhaszigetek már hosszú évek óta alapvető elemeinek számítanak az amerikai stílusú konyháknak, és most nagyon úgy tűnik, hogy a praktikus megoldás berobban a fürdőszobába is. Egyes szakértők szerint igazi drámai hatást tudunk elérni fürdőszobánkban a szigetek segítségével, amelyeket persze csak a nagy alapterületű helyiségekbe lehet telepíteni.

Praktikum és elegancia

Nemzetközi szinten is tapasztalható, hogy folyamatosan nő az alapvetően tisztálkodásra használt helyiség átlagos négyzetmétere, és immáron nemcsak a higiéniás tevékenységeink végzésére szolgál, hanem a relaxáció színtere is, ahová egyre több kiegészítő, kozmetikai szer és műszaki cikk kerül. A sziget extra tárolóhelyet biztosít ugyanis a tisztálkodási eszközeink számára, ráadásul esztétikailag is rendkívül megnyerő, az egész helyiség fókuszpontjaként tud szolgálni.

Nincs szükség komoly vízvezetékszerelési munkálatokra sem telepítésekor abban az esetben, ha a mosdókagylókat nem a sziget közepébe szeretnénk beépíteni, hanem meghagyjuk a főfalon, és a fürdőszobasziget pusztán egy rendkívül praktikus tárolási funkciót lát el egy, a konyhaihoz hasonló “munkalappal” a tetején.

Így nézzen ki

A külföldi belsőépítészeti minták szerint ráadásul a szigeteknek még meg sem kell egyezniük a fürdőszobában lévő többi szekrénnyel, teljesen egyedülálló színben vagy formatervezésben is telepíthetjük, így még inkább friss, modern és hangsúlyos megjelenést tudunk neki kölcsönözni. A legtöbben azonban a pasztellszínű darabokat választják. Igazán népszerűek a tojáshéj és a grafitszürke változatok, amelyeket aztán üvegekkel, porcelán “munkafelülettel” vagy nagyméretű járólapokkal emelnek ki.

Amennyiben mi is szeretnénk fürdőszobánkba egy szigetet telepíteni, érdemes néhány szempontot figyelembe vennünk:

-  Akkora szigetet helyezzünk el a helyiségben, hogy kényelmesen körbejárható legyen még nyitott ajtók és kihúzott fiókok mellett is.

- Szabjuk a fürdőszobánk hangulatára! Ha ovális változatot építtetünk be, lágyabb összképet kapunk, míg sötétebb árnyalatú, négyszögletes sziget esetén a hatás komolyabb, akár drámai is lehet.

- Győződjünk meg róla, hogy kellőképpen megvilágítjuk a szigetet, hiszen például sminkelés vagy borotválkozás során szükségünk van erős fényforrásra.