Újház Centrum
0
Csempésszük be a tavaszt az otthonunkba! Design

Csempésszük be a tavaszt az otthonunkba!

2018. március 1.

Bár odakint az idei tél egyik leghidegebb hete miatt húzunk sapkát, sálat és kesztyűt, idebent miért ne várhatnánk már most a tavasz beköszöntét? Annak ellenére, hogy még néhány hét szükséges ahhoz, hogy kibújjanak az első hóvirágok, előlegezzük meg bátran otthonunk enteriőrjében a természet újjáéledését! Van is egy csokornyi tippünk, hogyan!

1. Intsünk búcsút a téli kiegészítőknek

Gondosan csomagoljunk el minden hópelyhes, norvég mintás és rénszarvasos kiegészítőt, tekerjük fel a téli hangulatot árasztó fehér, hosszú szálú szőnyegünket is, és tegyük a szekrénybe az utolsó karácsonyos mütyürünket is. Jó szolgálatot tettek, de most egy darabig nem lesz rájuk szükség, ahogyan a házon körülfutó kültéri izzósorra sem. Szereljük le ezt is, ha eddig nem tettük meg!

2. Elő a virág- és levélmintás motívumokkal!

Sokan vagyunk párnafüggők, és gyakran érezzük úgy, hogy egy-egy díszpárna huzatjának kicserélésével nem csak a szobánk, de egy kicsit mi magunk is újjászületünk. Vegyük elő a szerkényből a tavalyi tavaszi huzatokat, vagy szerezzünk be néhányat a dekorüzletekben! A pasztellszínek idén is abszolút a figyelem középpontjába kerülnek, de a halvány rózsa és tulipánmotívumok mellett ebben az évben az igazán trendi darabok zöld, pálmalevélmintásak lesznek.

3. Vissza a természetbe!

A 2018-as belsőépítészeti és dekorációs trendek abszolút sztárjai a természetes hatású megoldások. Kombináljuk a nappalinkban bátran a natúr fát a világos falakkal és a szintén természetes hatású padlózattal. A kanapénk kárpitját egy kis odafigyeléssel és türelemmel mi magunk is áthúzhatjuk az évszaknak megfelelő stílusúba. Ha rászánjuk magunkat erre a nagyobb hadműveletre, mindenképpen világosabb árnyalatú vászon textíliát válasszunk, amelyen akár a menta, akár a levendula színű kiegészítők is remekül tudnak mutatni.

4. Virágba borulnak a helyiségek

Vegyük elő a vázáinkat, töltsük fel friss vízzel, és tegyünk mindegyikbe különböző virágot! A tulipán és a nárcisz egyértelműen meghozza a tavaszi hangulatot az otthonunkba, az állóvázákba pedig néhány barkaágat vagy aranyesőt elhelyezve garantáltan mosolygós, vidám napjaink lesznek. Itt az idő feltölteni a konyhai műanyag virágládákat friss fűszernövényekkel: ültessünk metélőhagymát, petrezselymet, bazsalikomot és mentát is!

5. Madárfészek, mint asztaldísz

A dizájnerek előszeretettel alkalmazzák tavaszi és húsvéti kiegészítőként a madárfészket, melyből gyönyörű díszt is varázsolhatunk étkezőasztalunk közepére. Dekorboltban vásároljunk egy nagyobb méretű fonott fészket, díszítsük kedvünk szerint tollakkal, fűszálakkal, termésekkel, majd töltsük meg apró színes tojásokkal.

Otthonunk tavaszi dekorálásának kulcsa a játékosságban rejlik, álljunk is hozzá így! Ne akarjuk egyetlen nap alatt az egész lakást átalakítani: járjuk inkább a várost, az üzleteket, gyűjtsük az inspirációkat, és amikor összeállt a kép, akkor vágjunk bele az átalakításba!