Újház Centrum
0
Design fűtés ötletek Design

Design fűtés ötletek

2017. szeptember 15.

A négy évszak előnye, hogy mindig változik a környezetünk és így egy éven belül élvezhetjük a nyári meleget, és a téli hideget, valamint gyönyörködhetünk a tavasz és az ősz színeiben is. Ebből egyenesen következik, hogy nyáron hűteni és télen fűteni kell.

Az alternatív fűtési megoldások idejében még bonyolultabb az ideális fűtési rendszer kiválasztása. A felületfűtések elterjedésével egyre kevesebbet kell majd foglalkozni a fűtőtestek kinézetével, de mivel még mindig többségben van a hagyományos fűtés, bemutatunk néhány radiátoros design ötletet. A radiátor csúnya, gondolják sokan.  De már régóta nem kell félni a radiátoroktól, már könnyen hozzáférhetőek a design darabok. A radiátor lehet hagyományosan vizes vagy elektromos, de mindkét verzióból hatalmas választék áll rendelkezésre.

Hagyományos, de egy kicsit másképp…

A hagyományos fehér, lemez, falra szerelt parapet radiátort senki sem szerette, és mindig azzal kellett foglalkozni, hogyan tudjuk elrejteni a „csúnya”, de szükséges fűtőtestet. Ez mára megváltozott és kisebb-nagyobb formai változtatások után már nem kell elrejteni őket.  Sőt még büszkék is lehetünk rá.

Színes és függőleges…

Nem kell feltétlenül az ablak alá tenni a radiátort. Megfelelő méretezés után „bármilyen” formában, bárhová felkerülhet a fűtőtestünk. Akár függőlegesen is elhelyezhetjük, így kisebb helyet foglal és közvetlenül a felhasználási hely közelében élvezhetjük a sugárzó hőt. A funkcionalitás mellet különböző színeket választva díszként kerülhet a falunkra.

Szép és praktikus…

A fürdőszoba radiátorok külön formatervezési forradalmon mentek keresztül és szoborként szolgálnak minket a falon. A fűtés és design mellett nagyon fontos a praktikum. Ezek a radiátorok törölköző szárító funkciót töltenek be, így soha nem kell nedves törölközőt használnunk.

Térelválasztó…

A radiátornak nem kell feltétlenül a falhoz simulnia, használhatjuk őket a falra merőlegesen is. Így máris lett egy térelválasztó elemünk, amivel leválaszthatjuk és intimebbé tehetjük a wc és bidé területét. A díszítő funkció ebben az esetben sem elhanyagolható.

Szőttes a falon…

A funkció és dekoráció példatára végtelen, és szabadon válogathatunk a szebbnél szebb minták között. Fontos, hogy minden esetben ellenőrizzük a design radiátorok fűtő teljesítményét, nehogy a kiválasztott forma ne adjon elég meleget.

Gémkapocs a falon…

Az egyedi radiátorok sok formatervezőt megihlettek már, így akár túlméretezett gémkapcsokkal is megoldhatjuk a fűtésünket. Ez a forma függőlegesen és vízszintesen is pazar látványelem. Színek, méretek, többszörözés és az orientáció, mind tovább fokozzák a látványt.

Üvegradiátorok….

Az elektromos radiátorok csoportjában több egyedi megoldás is található. Ezek közül az üvegradiátorok mindenképpen kiemelkednek terméktársaik közül. Az mégiscsak bámulatos, hogy egy üveglappal is fűthetünk. Ezek a termékek is kerülhetnek a falra vagy állhatnak lábakon. Lehetnek teljesen áttetszőek, de grafika is kerülhet a felületükre, vagy a színes festett üvegradiátorok is elterjedtek.

Létra a fürdőben…

Szintén az elektromos rendszer szabadságfokát kihasználva jött létre a létra alakú törölközőszárítós radiátor design. A belsőépítészet már régóta használja a létrákat törölköző tartóként, de most már radiátorként is hozzájuthatunk. Nem kell mást tennünk, mint odatámasztjuk a falhoz, bedugjuk a konnektorba és már melegít is.

Akár rá is ülhetünk…

Hideg napokon belépve a lakásba jólesik odabújni a radiátor mellé, amíg fel nem melegszünk. Íme egy termék, amire rá is ülhetünk. Mint már az eddigiekben is láthattuk „bárhogy” formálhatjuk a radiátorokat, így akár pad is készülhet belőlük. Ezt nagyon hasznos terméknek tartjuk, reméljük, hogy jobban elterjed.

A design mindenek felett…

Néha már nem is lehet megmondani hol is húzódik a művészet határa. Ez a radiátor szobor és radiátor is egyben, de semmiképpen nem öncélú, mert még ülő alkalmatosságként is megállja a helyét.