Újház Centrum
0
DIY-alkotásokkal dobjuk fel a nappalinkat Design

DIY-alkotásokkal dobjuk fel a nappalinkat

2019. május 15.

A Do It Yourself, vagyis a saját magunk által elkészített dekorációk mindig is népszerűek voltak, az elmúlt években azonban szabályosan virágkorukat élik a művészi szintre emelt barkácsalkotások. Ezek készítése valódi kikapcsolódást jelent a hölgyek és az urak számára, ráadásul a végeredmény egy egyedi, saját stílushoz illeszkedő kiegészítő lehet a bolti ár töredékéért.

Az újHÁZ Centrum szakértői összegyűjtöttek három olyan DIY-alkotást, amelyek pofonegyszerűen elkészíthetők és szabályosan vonzzák majd a tekinteteket.

1. Dohányzóasztal régi könyvekből

Erős ragasztóra, néhány nagyméretű, masszív könyvre és egy bútorlapra van szükség csupán ennek a gyönyörű dohányzóasztalnak az elkészítéséhez. Mielőtt azonban nekilátnánk ragasztani, érdemes leülni a fotelbe és lemérni, mi lenne a legkényelmesebb asztalmagasság számunkra. Ez alapján a könyvgerincek és a bútorlap vastagságának összeadásával számoljuk ki, hogy hány könyvre van szükségünk a bútordarab elkészítéséhez.

Fontos, hogy miután összeállítottuk az asztalt, tegyünk rá nehezéket és 24 órán keresztül hagyjuk mozdulatlanul. Így a saját készítésű asztalunk igazán strapabíró lesz.

2. Pouring festmény

A legnagyobb közösségi médiát már hónapok óta lázban tartja a pouring vagy más néven folyatásos technika. Az alkotáshoz nem kell képzőművészeti végzettség, sőt, tulajdonképpen még tehetség sem, a titka ugyanis a megfelelő anyag- és színválasztásban rejlik. A festmény elkészítéséhez különböző, egymással harmonizáló árnyalatú akrilfestékre, tégelyekre és egy tetszőleges méretű feszített vászonra van szükség.

A festékeket öntsük kis edényekbe, majd egymásra rétegezve csepegtessük a vászon alsó részére. Ezt követően óvatos, lágy mozdulatokkal oszlassuk szét a festéket a teljes felületen. A gyönyörű márvány mintázatú alkotás a kanapé fölé helyezve fókuszpontként is szolgálhat nappalinkban.

3. Polc nadrágszíjból

Erős, valódi bőr nadrágszíjak, két léc és pár nagyobb szög segítségével elképesztően látványos, meghökkentő polcot készíthetünk apró kiegészítőink számára.

A szíjakat első lépésként állítsuk ugyanakkora méretűre és kapcsoljuk össze őket. Helyezzük az egyik deszkát az aljára, rögzítsük szögekkel vagy ipari tűzőgéppel. Ezt követően mérjünk le azonos távolságokat és rögzítsük a másik polclapot is. Az így megkapott polcot csavarok segítségével fúrjuk fel a falra és kisméretű kiegészítőkkel díszítsük.

Kedvet kapott a barkácsoláshoz? Korábbi blogbejegyzéseinkből számos további ötletet meríthet az enteriőr vagy a kert dekorálásához. Az újrahasznosított anyagokból készült kerti játszóteret IDE, virágtartóinkat IDE, régi ajtóból készült dekorációinkat IDE, vintage étkezőasztalunk átalakítását pedig IDE kattintva tekintheti meg.