Újház Centrum
0
Elképesztő fürdőszobamozaikok Design

Elképesztő fürdőszobamozaikok

2018. július 18.

Az idei fürdőszobatrendek két nagy divatirányzatot jelölnek ki a lakberendezésben. Az egyik szerint abszolút a minimalizmusra, a letisztult formákra, a természetközeli színekre kell törekedni, míg a másik azt mondja: engedd el a fantáziádat, hagyd, hogy szárnyaljon a képzeleted és valósítsd meg legmerészebb álmaidat. Ez utóbbi kibontakozását segítik elő a rendkívül látványos mozaikok, amelyek nem meglepő módon 2018 legszebb színében, a türkizben pompáznak.

1. Virágos világ a fürdőszobában

Az egyik legnevesebb nemzetközi fürdőszobadizájnnal foglalkozó cég, az Artaic egy egész installációt húzott fel a türkizszínű virág koncepciójára idei kínálatában. A színes üvegmozaikból készült mákvirágra emlékeztető dekoráció akár egy teljes falat is betakarhat, így a végeredmény még látványosabb, még hatásosabb lehet. A szolidabb, ám még mindig látványos megoldás érdekében ugyanezt a tervet kisebb méretben is megvalósították, így egy letisztult, szögletes mosdókagyló mögé telepítve mozaikfutóként emelheti a helyiség megjelenését.

2. Az óceán mélye

Valóban úgy érezhetjük magunkat, mintha a delfinekkel úsznánk abban a fürdőszobában, ahol komplett falak pompáznak a türkiz különböző árnyalataiban. A rendkívül inspiráló, lüktető, látványos felületeken az üvegmozaikok drágakőhöz hasonlító fémes csillogást is biztosítanak, így a fürdőszoba igazi luxuskörnyezetté tud átalakulni segítségükkel. Fontos azonban, hogy ehhez a dekorációhoz valóban egyszerű, minimalista stílusú szaniterek illenek.

3. Etno stílus

A külföldi, elsősorban afrikai és dél-amerikai törzsi motívumok lakberendezési célú felhasználása évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor megfigyelhető volt egészen a közelmúltig, hogy a fürdőszobába ezek kevésbé törtek be. A helyiség díszítettségét eleddig maximum az itáliai toszkán stílus mozaikjaival, klasszikus járólapjaival dekorálták, mára azonban egyértelmű, hogy a maja és indiai színek, valamint formák alakítják a merészebb fürdőszobára vágyók ízlését.

Az etno stílusú mozaikok szintén domináns színei a türkiz árnyalatai, amelyekhez további lüktető, intenzív színek, így a piros, a pink, a lila és a sárga csatlakoznak. A mozaikok motívumvilága teljes mértékben a népi művészetből merítik az ihletet, és már egy kisebb méretű dekoráció is alkalmas arra, hogy a helyiség fókuszpontjaként tündököljön. Egész falas megoldás esetén a végeredmény még látványosabb, még hatásosabb lesz, ugyanakkor kissé már az extrémitás és a túlzás határát is súrolja.