Újház Centrum
0
Ezekkel a húsvéti kiegészítőkkel díszítsük ünnepi étkezőnket Design

Ezekkel a húsvéti kiegészítőkkel díszítsük ünnepi étkezőnket

2021. április 1.

Az idei év húsvéti konyhai és étkezői dekorációs trendjei a természet egyszerű szépségét ünneplik. A natúr fa, a barkaág és a letisztult színekben pompázó hímestojások egyaránt hozzájárulnak a tökéletes képhez.

Designszakértőink összegyűjtötték azokat a kiegészítőket, amikkel garantáltan csodálatos hangulatot teremthetünk az ünnepi asztalra. Ráadásul a dekorációs elemek néhány ezer forintért beszerezhetők, vagy zömüket akár mi magunk is elkészíthetjük.

1. Terítő helyett lenvászon futó

A hófehér abroszt ezúttal felejtsük el, helyette szerezzünk be egy teljesen egyszerű, halványbarna színű lenvászon futót és terítsük az asztal közepére. Ez a textília egyaránt szépen mutat fehér asztalon és a barna különböző árnyalatai esetén is. Ha azonban fekete étkezőasztalunk van, mégis csak terítsük alá a fehér terítőt, hogy szép alapot adhassunk ünnepi dekorációnknak.

2. Rendhagyó tányéralátétek

A virágüzletekben, a dekorációs és lakberendezési üzletekben könnyedén beszerezhetünk rönkfából levágott szabályos "szeleteket", de mi magunk is elkészíthetjük ezt, ha jól bánunk a láncfűrésszel. Fontos, hogy a fa natúr maradjon, ne lakkozzuk, ne fessük. Ha szükséges, csiszolópapírral gondoskodjunk arról, hogy szálka ne mehessen senkinek se a kezébe, majd egyszerűen helyezzük a terítékek alá.

3. Étkészlet és evőeszközök

A vintage hangulatot árasztó hófehér porcelán étkészletek tökéletesen ki tudják egészíteni ünnepi asztalunkat. Ráadásul, ha a nagymama Zsolnay porcelánját használjuk fel, még a legkellemesebb gyerekkori húsvéti emlékeinket is felidézhetjük. Az evőeszközök esetén választhatunk ezüst színű darabokat, de a mostanában igen divatos réz változatok is remekül mutathatnak a natúr közegben.

5. Szalvéta és ültetőkártya

Papírszalvéta helyett válasszunk textil változatot, lehetőség szerint törekedjünk arra, hogy pasztell árnyalatú kerüljön az asztalra. Hajtogassuk egyszerűen, de ízlésesen, helyezzünk rá egy darab mohát, majd mehet rá a vendég monogramjával ellátott fehér-arany hímestojás is. A mohát bármelyik virágüzletben beszerezhetjük, az arany festék pedig a hobbiboltokban megvásárolható, ahogy azok a betűsablonok is, amik megkönnyítik vendégeink nevének kezdőbetűjének felfestését.

6. Fókuszpontok az asztalon és a terítéknél

Az asztal közepére utolsó simításként helyezzünk el egy hosszúkás virágdekorációt, ami élő, vágott virágokból készül. Részesítsük előnyben az egyik legtrendibb növényt, a hófehér anemone-t, vagyis a szellőrózsát, amelynek láttán garantáltan elakad mindenkinek a lélegzete. A terítéket végül egészítsük ki gyönyörű borospoharakkal, melléjük pedig helyezzünk el egy-egy tojástartót még egy pasztell árnyalatú hímestojással, hogy a végeredmény kerek legyen.