Újház Centrum
0
Három dolog, amitől elképesztően látványos lesz a fürdőszobád Design

Három dolog, amitől elképesztően látványos lesz a fürdőszobád

2018. június 12.

Az idei fürdőszobatrendek abszolút abba az irányba mutatnak, hogy a minimalista, letisztult vagy éppen ultramodern stílusú burkolóanyagokkal elkészített helyiséget különleges szaniterekkel és kiegészítőkkel tegyenek egyedivé. 2018-ban három fő elem került a figyelem középpontjába a vásárlók és a dizájnerek részéről, amelyeket ügyesen kombinálva valóban lélegzetelállító fürdőszobát varázsolhatunk otthonunkba.

1. Szabadonálló-kádak

A nagyobb helyigényű, szabadonálló-kádak a fürdőszoba fókuszpontjaiként szolgálhatnak. A teljesen letisztult darabok mellett ismét népszerűvé váltak a fémes díszítőelemeket tartalmazó darabok.

A króm továbbra is a fürdőszoba királyának tekinthető, annak ellenére, hogy a sárgaréz és az aranyozott motívumok is egyre inkább kezdenek visszatérni. Ez utóbbi azonban nem a klasszikus, sárga árnyalatban, sokkal inkább a halvány pezsgőszín, a rózsaszín és a sötét, már-már narancssárgás hatásban. Az aranyozott kiegészítők vagy rézmozaikok a kádon, esetleg a csempén visszaköszönve luxusérzetet keltenek anélkül, hogy túlságosan is tolakodóvá és harsánnyá tennék a szanitert.

2. Épített kabinok élményzuhanyokkal

A hagyományos zuhanytálcákkal kombinált kabinok kora, úgy tűnik, egyszer és mindenkorra lejárt, ennek pedig a csúcskategóriás fürdőszoba-dizájnerek különösen örülnek. Ők korábban is hangsúlyozták, hogy mind minőségében, mind kivitelezésében ezek a megoldások nem érik meg a beléjük fektetett időt, energiát és pénzt.

2018-ra egyértelművé vált, hogy az épített zuhanykabinok népszerűsége lesz az egyik legmeghatározóbb elem a fürdőszobatrendeket illetően. A fürdőszoba burkolatával megegyező járólapokból kialakított lefolyórész, a hatalmas üveg kabinajtók, a felfalazott zuhanyzóhatárok mind a térérzetet növelik. Nincs ez másként a kétszemélyes zuhanyzókkal sem, amelyek azon túl, hogy spahangulatot kölcsönöznek a helyiségnek, kényelmes körülményeket is biztosítanak a mindennapos higiéniás tevékenységek elvégzéséhez.

3. Letisztult mosdókagylók látványos, színes csaptelepekkel

A színek szintén hangsúlyos szerepet kapnak, a dizájnerek úgy vélik azonban, hogy elég, ha csak egy-egy elem tűnik ki árnyalatából a fürdőszoba minimalista stílusából. Ez lehet egy látványos indigókék vagy éppen piros mosdókagyló, vagy egy különleges kagylóba beépített színes csaptelep. Magyarországon ez utóbbi iránt nőtt meg látványosan az érdeklődés, ráadásul a prémium kategóriás darabok még víztakarékos kialakításuk miatt a fenntartható gondolkodást is terjesztik.