Újház Centrum
0
Hódít a fekete az építészetben – TOP 5 fekete termékünk! Design

Hódít a fekete az építészetben – TOP 5 fekete termékünk!

2020. október 28.

A modern, minimalista stílus egyre jobban hódít az építészetben is. Ennek a stílusnak fő jellemzője a természetközeliség, a színek harmóniája, kiváló anyagminőség és a letisztult formavilág.

A stílusnak közkedvelt színe a fekete, amely határozott erőt sugároz: formális, elegáns és tekintélyes, melyet az építőanyag gyártók is egyre inkább preferálnak a termékfejlesztéseik során. Mi most összegyűjtöttünk TOP5 fekete termékjavaslatunkat, melyek a minimalista stílushoz remekül idomulnak!

Fekete tetőcserép
A tetőcserép a ház meghatározó eleme, gyakorlatilag ráteszi az i-re, vagyis a házra a pontot, így fontos, hogy stílusában, színében passzoljon a ház többi részéhez, valamint lakóinak életformájához. Az építtetők egyszerűsége és neutralitása miatt kedvelik a fekete és antracit színeket, hiszen kiválóan párosíthatóak más színekkel, bár a leggyakoribb a világos árnyalatokkal – legtöbbször fehérrel - való kombinálásuk.

 

Laminált padló
A padlóburkolatok terén is rengeteg innováció történt az elmúlt években, nem csak minőségben, de a színek tekintetében is rendkívül széles skálára bővült a paletta. A klasszikus barna, bézs színektől a trendek a szürke, koptatott fehér, antracit és fekete irányába mozdult a piac. Kétségkívül, a fekete laminált parketta egy szélsőséges színválasztásnak tűnhet, ám a kellő enteriőrrel körbevéve igen erőteljes hatást érhetünk el vele a különböző helységekben.

 

Csempe és járólap
Ha igazán stílusos és elegáns fürdőszobát szeretnénk otthonunkban kialakítani, a feketével garantáltan nem tudunk mellényúlni. Bár sokak szerint az árnyalat nem praktikus, hiszen a teret nem tágítja, hanem éppen ellenkezőleg, összenyomja, megfelelő formatervezettséggel és a kiegészítők tökéletes megválasztásával ellenállhatatlan, ugyanakkor funkcionális közeget tudunk teremteni. A fekete persze nem csak a fürdőszobában nyújhat kellő hatást, otthonunk más helységébe is használhatunk sötétszürke nagy méretű padlólapot, amely igazán modern stílussal ruházza fel azt.

  

WPC
Az utóbbi években egyre divatosabbak és kedveltebbek a WPC teraszburkolatok, amely optikailag tökéletesen nyújtja a természetes fa illúzióját, árában azonban jóval kedvezőbb és nem igényel olyan rendszeres karbantartást és ápolást, mint a fa. A WPC az angol Wood Plastic Composite kifejezésből alkotott mozaikszó, és a termék gyártására, anyagösszetételére utal. A WPC burkolatok nagy arányban (50-90%) tartalmaznak fát, falisztet vagy faforgácsot, de a természetes anyag tulajdonságainak javítása érdekében műanyag adalékokat kevernek hozzá. Emiatt nem öregszik olyan gyors ütemben, nem vetemedik el a hő és a nedvesség hatására, mint a faburkolat, valamint színtartó képessége is jobb. Ebből a burkolatból jellemzően a sötét színek a kedveltebb, így gyakran választják fekete színben.

Térkő
A szürke, antracit, sötét színű térkövek mindig is nagy népszerűségnek örvendtek, még mai is ezek a színek a legkeresettebbek. Ennek oka, hogy remekül illeszkednek bármilyen stílusú házhoz, kerthez és környezethez, vagyis amikor a praktikum és a célszerűség az elsődleges szempont, akkor a térburkolatoknál is verhetetlen a szürke, sötétszürke, antracit. A fekete önmagában lerakva nem jellemző, leginkább szürkével kombinálva mutathat jól.

Ha megtetszett ez az irányzat, akkor böngésszen termékeink között vagy keresse fel kereskedéseink egyikét, hogy bővebb információt kaphasson fekete termékeinkről!