Újház Centrum
0
Így alakítsuk ki látványos kerti zuhanyzónkat spa stílusban Design

Így alakítsuk ki látványos kerti zuhanyzónkat spa stílusban

2019. június 24.

Egy kültéri zuhany nemcsak látványos, de praktikus és rendkívül szórakoztató is lehet. Praktikus, hiszen a nyári kánikulában felfrissíthetjük magunkat és gyermekeinket alatta, szórakoztató, mivel a megszokottól eltérően, különleges körülmények között engedhetjük magunkra a vizet.

Összegyűjtöttük a legújabb kültéri zuhanyzótrendeket, valamint azt is, hogyan lehet ezeket beépíteni.

A kialakítás szempontjai

A kültéri zuhanyzók használata nemcsak a medencetulajdonosok vagy a tengerparti lakások tulajdonosainak kiváltsága, hiszen gyakorlatilag bármilyen kertbe telepíthetők. Fontos azonban, hogy már most gondoljunk arra, hogy a téli időszakban meg kell majd óvnunk a szerkezetet a fagytól, így érdemes olyan anyagokat használnunk a kiépítés során, amelyek jól ellenállnak a szélsőséges időjárási körülményeknek is.

A kerti zuhanyzó kialakítását megelőző legfontosabb döntés magának a területnek a kijelölése, hiszen ideális esetben annak kapcsolódnia kell a házunk azon szakaszához, ahol a vízvezetékek futnak. Okos döntés meghozatalával ugyanis a kiépítési költségek is csökkennek, sőt, akár átjárhatóvá is tehetjük a fürdőszobát és a kültéri spa részleget, amely elhelyezkedésének köszönhetően szélcsendes is lesz.

Középpontban az anyagválasztás

A kültéri zuhany készítésekor olyan anyagokat használjunk, amelyek taszítják a szennyeződéseket és a párát, ugyanakkor remekül segítenek elvezetni a vizet. Amennyiben ökológiai lábnyomunkat nem szeretnénk nagymértékben növelni a kerti zuhany kialakításával, használjunk fenntartható megoldásokat: víztakarékos zuhanyfejet és újrahasznosított anyagokból készülő kültéri burkolóanyagokat.

Mindezekhez pedig akár napenergiával működtethető bojlert is csatlakoztathatunk, amely rendkívül egyszerűn installálható. Az egyszerű, feketére festett tartály egy bonyolultabb napkollektoros rendszert tartalmaz, amely elnyeli a nap hőjét, és hordozható megoldása révén bárhová magunkkal vihetjük, hogy aztán egyetlen mozdulattal felakasszuk.

A legújabb trendek

A kültéri zuhanyzó megjelenésének illeszkednie kell házunk és kertünk hangulatához. Amennyiben hátsó kertünk buja növényekkel teli, úgy a zuhanyrészleget is bátran ültessük tele olyan trópusi növényekkel, amelyek kifejezetten szeretik a párát.

Az ízig-vérig trópusi pavilon kialakításához használjunk vízhatlan anyaggal bevont bambuszt, törekedjünk arra, hogy a zuhany környezetében minden a természetességet sugározza. Amennyiben pedig úgy döntünk, hogy kültéri spa részlegünket összekötjük a fürdőszobával, válasszunk nagyméretű kétszárnyú ajtókat, amelyek könnyű átjárhatóságot biztosítanak a helyiségek között.

Ha azonban a minimalista stílus szerelmesei vagyunk, voksunkat tegyük inkább a beton elemek, az egyszerű, grafit árnyalatok mellé. Ráadásul ezek a felületek rendkívül egyszerűen tisztíthatók, így ideális választásnak számítanak szabadtéren.