Újház Centrum
0
Járólap és csempe trendek 2021-ben - Tartós és stílusos burkolatok Design

Járólap és csempe trendek 2021-ben - Tartós és stílusos burkolatok

2020. december 15.

A burkolatpiacon régi versenyzők a hidegburkolatok, azaz a járólapok és csempék. A technológia fejlődésével gyorsan teret nyertek maguknak az újonnan megjelent laminált lapok, majd a vinylek, azonban a járólap és csempegyártók is kihasználták a fejlődés adta lehetőséget, hogy sikerrel a piacon maradjanak.

1. A márvány luxusának érzete, elérhető áron
A járólapok 2021-ben is felveszik a versenyt a könnyen és különösebb szakértelem nélkül lerakható lapokkal, mint a laminált vagy a vinyl. Teszik ezt úgy, hogy megjelenésükben tökéletesen képesek imitálni akár a valódi fa vagy kő hatást.

Nagy valószínűséggel a jövőben is rengeteg, a természetes köveket idéző dizájnnal készült járólappal és csempével fogunk találkozni, hiszen a márvány, a gránit vagy mészkő elegáns megjelenését birtokolhatjuk, az eredeti kövek árának töredékéért. Ebben a típusú mintázatban egyre inkább előre törnek az óriás méretű lapok, hiszen minél nagyobb egybefüggő felületen látjuk, annál élethűbb a hatás. Habár a nagyméretű lapok drágábbak a hagyományos méretű csempéknél, mégis egyre keresettebbek, mert elérhető áron élvezhetjük a kifinomult eleganciát és luxust.

Amellett, hogy kedvezőbb áron jutunk hozzá, mint az eredeti kövekhez, fizikai és kémiai tulajdonságai messze megelőzik a természetes változatot. Akár konyhapultra is beépíthetjük, vagy a vékonyított változattal burkolhatjuk a konyhabútor ajtófrontjait, bírni fogja a strapát.

2. Fapadló járólapból
Egész 2021-re jellemző padlótrend marad a természetes fa mintázat. A járólap és csempegyártók, ezt a kihívást is teljesítették, és itt is versenyben vannak a vásárlók kegyeiért. Tartós, ellenálló és vizes helyiségekben is kompromisszumok nélkül választhatunk, anélkül, hogy a valódi fa látványáról le kellene mondanunk. A járólapot és csempék textúrált megjelenéssel képesek utánozni a legmenőbb fapadló trendeket, és veszik fel a versenyt az igazi fával, kikerülve annak sérülékenységét. Emellett a látvány ugyanolyan kellemes meleg hatást kelt, mint a valódi fa. Ápolását tekintve, csak töredék figyelmet igényel hozzá képest.

3. A kortárs belsőépítészet igényeihez: beton kinézetű csempék
Modern ipari megjelenést kölcsönöz a kemény beton. Ezzel a dizájnnal is találkozhatunk már járólapokon, csempéken, de elsősorban inkább a nagyon modern, divatos lakásokba választják. Egyelőre szűk vásárlóréteg választja, de ettől függetlenül, nagyon trendi típusnak számít.

4. A trendi csempék nemcsak szépek, hanem antibakteriálisak is
A csempék is jelentős változáson mentek keresztül az elmúlt években. Egyre inkább hódít a letisztult dizájn, amely jól megfér akár a népies, akár a geometrikus motívumokkal. Ez a trend a jövőben is folytatódni fog. Az egyszerűbb csempék, kiegészítve ezekkel a dekorcsempékkel, megadják a lehetőséget, hogy saját ízlésünknek és személyiségünknek megfelelően alakítsuk ki a tereket, amik körülvesznek minket. 

A hazai gyártók és az importőrök termékei közt is találhatunk kedvünkre valót. Ami a mintájukon kívül még extrábbá teheti ezeket a csempéket, az az, hogy egyes gyártók antibakteriális felületkezeléssel gyártják a termékeiket, amelyeken kevésbé képesek megtapadni a baktériumok, így higiéniai szempontból tökéletesebbek, mint a hagyományos eljárással készült társaik.

5. Feketén-fehéren
A csempék és járólapok világában újra hódít a fekete, annak is a matt változata. Elsősorban modernebb berendezésű lakásokhoz ajánljuk. Az igazán bátrak, a hatszögletű, vagy trapéz formájú lapokkal is kísérletezhetnek az igazán elegáns megjelenésért. A klasszikus retró fekete-fehér színösszeállítás pedig időtlen divatként most is nagyon menő és a fiatalos, modern lakások jellemzője lesz.

Talán nem a fekete szín lesz a legnépszerűbb, a természetes és a szürke árnyalatok, mintázatok egyeduralma a továbbiakban is megmarad, de az extravagáns stílusban megalkotott belső terek rajongói biztosan szívesen választják. 

6. Semleges színekben 
Ha hosszú időre választunk burkolatot, és elsősorban a tartósságuk miatt döntünk a csempék és járólapok mellett, célszerű valami olyan semleges és matt árnyalatot választanunk, amely bármilyen színű lakástextilekkel, és bútorokkal jól megfér.

A dekorációs trendek sokkal gyorsabban változnak, mint a padlóburkolatok.  Ha szeretnénk követni a divatot a lakásunkkal is, és inkább a berendezési tárgyakkal adnánk saját karaktert a lakásunknak, nem lőhetünk mellé a bézs, barna vagy fehér színek különféle árnyalataival. A függönyök, bútorok, kiegészítők egyszerűbben cserélhetők, ha stílust szeretnénk váltani. Ennek a szabadságát hagyja meg egy visszafogott, minden dominanciát mellőző padló.