Újház Centrum
0
Látványos falburkolat üvegből Design

Látványos falburkolat üvegből

2017. június 21.

Az üveg szép, az üveg energikus, az üveg tartós. Luxus megjelenést és eleganciát sugároz. A sík üveg megállíthatatlanul hódítja meg az építészet és belsőépítészet szinte minden szegmensét.

Egyre nagyobbak a külső nyílászárók, már szinte az egész külső falazat üvegből készül. Egyre több az üvegtető, a télikerteknél pedig egyenesen nélkülözhetetlen. A belső terekben a tolható üvegajtók, üveg zuhanyfalak és sokszor a padló is üveg.

Nem is csoda, hogy falburkolatként is egyre gyakrabban előfordul a festett síküveg. Első mindennapi falburkolati megjelenése talán a konyhákban kezdődött a konyhapult, és a felső szekrény közötti dekoráló, takaró elemként. Kedvünkre színezhető, elegáns és könnyen takarítható. Pont ezek a tulajdonságok vonzották a festett üveget a többi falfelületre is.

A következő kiemelt használati hely a nappali dekor fala, ahol a tv és a kandalló is elhelyezkedik. Ezt a felületet mindenki szereti kicsit kiemelni a térből és plusz elemekkel díszíteni. Legegyszerűbb egy feltűnő tapétát választani, de a látszóbeton és persze az üveg is nagyon népszerű dekor elem.

Használati szempontból még azok a felületek jöhetnek szóba, ahol nagyobb a koszolódás esélye. Ha sokan fogdossák a falakat, és emiatt gyakran kellene festeni, az üveg felületet alkalmazva elég, ha lemossuk.

A dekor üvegek hatalmas színválasztékban kaphatóak, de akár egyedi kívánság szerint, a nekünk megfelelő színre fújhatóak, könnyedén illeszthetjük bármilyen környezetbe. Az üveg vastagsága itt is, mint sok más anyagnál a tábla méretettel arányosan változik, bár kicsivel jobb a helyzet, mint az üvegfalaknál és ajtóknál, mivel itt az üveget teljes felülettel a falra ragasztják, ezért nem kell önállóan megállnia.

A sík üvegtáblák rengeteg design lehetőséget kínálnak fel. Festésnél színekkel, árnyalatokkal játszadozhatunk, különböző grafikákat helyezhetünk el az üveg felületén. Ha több réteget használunk, az üvegek közé is mehet a minta, amellyel újabb érdekes felületeket képezhetünk. Több réteg esetén külön érdekességnek számít a sokkolt üveg, ahol a középső üvegréteg össze van törve, egyedi felületet kölcsönözve a falnak.

Az üveg vágása is megváltoztatja a kialakított képet, nem kell feltétlenül csak négyzetes elemeket alkalmazni, használjuk ki az üveg vághatóságát. Más dekor elemekhez hasonlóan használhatjuk az üvegtáblákat teljes felületen, vagy csak egy-egy kiemelt helyen díszcsíkként.

Az üveg mindig jó választás, ha nem akarjuk folyton újrafesteni a falat, csak időnként letörölgetni.