Újház Centrum
0
Mondd meg a személyiséged, megmutatjuk álmaid szobáját Design

Mondd meg a személyiséged, megmutatjuk álmaid szobáját

2018. április 26.

Az elmúlt években soha nem látott népszerűségnek örvendenek a személyiségjegyekkel kapcsolatos elemzések. Az alapvetően két részre, introvertáltakra és extrovertáltakra osztott népesség olyan sajátosságokkal rendelkezik, amelyek lakberendezési szokásaikban, ízléseikben is megmutatkoznak. Az újHÁZ Centrum Design blogja ezeket foglalja össze.

Well+Good. Így hívják azt a nemrégiben megalakult mozgalmat, amelynek célja, hogy elősegítsék a személyiségjegyeknek megfelelő lakberendezést. Más néven intuitív design-nak is nevezik, ugyanis előszeretettel alkalmazza a dekorációs elemek széles tárházát.

A mozgalom követői arra hívják fel a figyelmet, hogy vásárlási döntéseink meghozatalakor a lakberendezési kiegészítők választásakor hagyjuk, hogy természetes módon, érzékszerveink és megérzéseink alapján kerüljenek a kiválasztott darabok a kosarainkba, hiszen a kényelmes és boldog otthon eredménye tudat alatt már láthatóvá válik számunkra.

Élénk színek és látványos kiegészítők

Intuíciótól függetlenül azonban vannak olyan tipikus elemek, amelyek csak az introvertáltak, illetve az extrovertáltak sajátosságai közé tartoznak. A nyitott személyiségűek merészebb és világosabb színeket alkalmaznak, a bútorok tekintetében az eklektikus stílust részesítik előnyben és nem vetik meg a gyakran harsány mintákat sem. Az extrovertáltak otthonában számos ülőalkalmatosság található, hiszen arra törekednek, hogy kiterjedt baráti társaságuk kényelméről is gondoskodjanak.

Alapdarabjuk egy látványos étkezőasztal, amely körül legalább nyolcan helyet tudnak foglalni. Otthonaikat el sem tudják képzelni nagyméretű párnák nélkül és imádják az etno-kiegészítőket is. Ez utóbbiak közül a nagyobb darabokat részesítik előnyben, amelyek garantáltan felkeltik a helyiségbe belépők figyelmét.

A béke szigete

Az introvertáltak személyiségükből fakadóan sokat vannak otthon, így arra törekednek, hogy lakásuk igazi kis szentély legyen a számukra. Kényelmes, hívogató bútorokat választanak, a dekorációk összeállítása során pedig a tapintás különösen fontos a számukra. Éppen ezért rajonganak a plüssfotelekért, a kuckózós olvasósarkokért és a spa-stílusú fürdőszobákért is.

Alapdarabjuk a kasmírtakaró, amellyel befészkelhetik magukat a fotelbe egy csésze gőzölgő kávé és egy remek könyv társaságában. A hálószobában az ágy előtt puha tapintású, hosszú szálú szőnyeget terítenek le, hogy a reggeli ébredéssel már a selymes simogatást érezzék lábfejeiken. A fürdőszobába fény- és aromaterápiás zuhanyszerkezetet szereltetnek be, a törülközők tökéletes rendben sorakoznak a polcon, a szekrényeken pedig trópusi virágok szívják magukba a meleg párát.

Tartozzunk bármely csoportba is, valóban törekedjünk arra, hogy megérzéseinkre hagyatkozva rendezzük be otthonunk enteriőrjét. Ügyeljünk azonban a harmóniára és a nyugalom megteremtésére is, amelyre még a legpörgősebb extrovertáltnak is időről időre szüksége van.