Újház Centrum
0
Négy megoldás dupla fürdőszobához Design

Négy megoldás dupla fürdőszobához

2019. május 7.

A fürdőszoba kialakítása igen sokrétű feladat, hiszen azon túl, hogy az alapvető higiéniai funkciókat kell ellássa, egyre inkább relaxációs szerepet is betölt. Ráadásul amennyiben nagyobb családunk van, vagy abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy egy nagyobb helyiséget alakíthatunk át tisztálkodásunk helyszínévé, a praktikumot is szem előtt kell tartanunk.

A nagy fürdőszobákban számos lehetőség rejlik, amelyeket egy profi belsőépítésszel és egy nagy adag szépérzékkel remekül ki lehet használni. Összegyűjtöttünk négy olyan megoldást dupla fürdőszobákhoz, amelyekbe garantáltan beleszeret mindenki.

1. Beton mosdókagylók natúr fürdőszobaszekrényekkel

Amennyiben a reggeli rohanásban dugó alakulna ki a fürdőszobánál, érdemes dupla mosdókagylót telepítenünk a főfalra. Ebben az esetben ugyanis a fogmosás és a szépítkezés két egymás melletti szaniternél történhet, ahol akár négyen is kényelmesen elférhetnek. A grafitszürke beton mosdókagylók azon túl, hogy rendkívül mutatósak, még praktikusak is, hiszen nagy strapabíró képességüknek köszönhetően garantáltan bírni fogják a reggeli rohamot.

A tervezés során ügyeljünk arra, hogy lehetőség szerint egy kis pultot is elhelyezzünk a két mosdókagyló között egy kis sminktükörrel, ami tovább bővítheti a helyiség funkcióinak tárházát.

2. Minimalista megoldás a tágas fürdőszobákban

A hófehér csempék és az üveges zuhanyok nagyméretű tükrökkel kiegészítve egy kisebb méretű fürdőszobát is hatalmas helyiséggé tudnak varázsolni optikailag. Ráadásul praktikus elrendezéssel egy szerényebb alapterületű fürdőszoba is kaphat dupla, vagy akár tripla kialakítást is.

A főfalra helyezzük el a páros zuhanyzót, amelynek telepítése során ne használjunk zuhanytálcát. Figyelnünk kell azonban arra, hogy a zuhanyterületen megfelelő legyen a padló lejtése, így a vizet tökéletesen el tudjuk majd vezetni. A zuhanyok elé dupla tolóajtós üvegfalat telepítsünk. A merőleges falra kerülhet a dupla mosdókagyló, amivel szembe akár egy szabadon álló kádat is tehetünk.

3. Duplazuhany és dizájnerkád elegáns környezetben

Hatalmasat téved az, aki azt gondolja, hogy a dupla fürdőszobák csak a földszinten valósíthatók meg. A tetőtér is tökéletesen alkalmas arra, hogy páros zuhanynak és fürdőkádnak adjon helyet, csupán a megfelelő szellőzés biztosítására kell fokozottan odafigyelni.

Ráadásul a modern burkolóanyagoknak köszönhetően fa- és kőhatású csempéket és járólapokat is telepíthetünk a helyiségbe, így a végeredmény a sötétbarna és a fehér tökéletes kontrasztjának köszönhetően igazán látványos lehet.

4. Zuhany a mennyezeti panelből

A zuhanyzóhelyiséget vékonyabb válaszfal padlótól a plafonig történő burkolásával is kialakíthatjuk. Ha pedig mindehhez egy mennyezeti zuhanypanelt is társítunk, a helyiségünk garantáltan felkelti majd vendégeink figyelmét.

A zuhanypanel gipszkartonba süllyeszthető akkor, ha a vízcsövek megfelelően vannak telepítve a helyiségbe. Ráadásul az egyedi zuhanyhoz LED-es mennyezeti hangulatvilágítást is társíthatunk, így egy olyan oázist alakíthatunk ki, amely valóban a pihenés és a relaxáció központja lehet.