Újház Centrum
0
Néhány egyszerű kiegészítővel új fürdőszobád lehet Design

Néhány egyszerű kiegészítővel új fürdőszobád lehet

2018. április 5.

Egy fürdőszoba felújítása, illetve átalakítása meglehetősen költséges beruházás, ami hosszú tervezést is igényel. Ha azonban gyorsan szeretnénk új köntösbe öltöztetni és spa-hangulatba hozni higiéniás tevékenységeink helyszínét, elég néhány egyszerű kiegészítőhöz nyúlnunk. A designblog legfrissebb bejegyzésében ezeket a praktikus megoldásokat mutatjuk be.

1. Csempematrica

A legkönnyebben a minimál stílusú fürdőszobák alakíthatók át, amelyek falai és padlózatai egyszínű burkolatot kapnak. Ezek esetében csak néhány mutatós csempematricát kell ügyesen elosztanunk, majd felragasztanunk a felületre, hogy fürdőszobánk arculata máris megváltozhasson. Bátran válasszuk a geometrikus mintákat vagy éppen az etnomotívumokat, a végeredmény pedig pazar lesz. Egy darab csempematrica ára 150 és 550 forint körül mozog mérettől függően, így aztán mindössze három-négyezer forintból látványos eredményeket érhetünk el.

2. Virágok és trópusi növények

Remekül tud mutatni a mosógép tetején vagy a fürdőszobaszekrényen egy csodálatos trópusi növény. Ezek ráadásul meg is hálálják az itteni meleg, párás közeget: gyönyörűen növekedni fognak, miközben akár még a fürdőszoba fókuszpontjaként is szolgálhatnak. Egy színes orchidea vagy éppen vázába téve néhány szál tulipán vagy jácint garantáltan mosolyt csal az arcunkra is, hívogatóan fog hatni ránk, hogy minél tovább időzzünk a helyiségben.

3. Spa-hangulat törülközőkkel

Vásároljunk néhány új törülközőt, ami tökéletesen harmonizál a fürdőszobánk színével. Hajtogassuk őket össze, és szépen helyezzük rá a nagyobbakat a fürdőszobapolcra, a kisebbeket pedig a kisméretű szekrényre, vagy készítsük oda a kézmosó mellé. A látvány a szállodai szobák hangulatát fogja tükrözni, ezáltal felfrissíti megunt helyiségünk arculatát.

4. Zuhanyfüggöny

Rendkívül látványos kiegészítője nagy mérete miatt egy fürdőszobának a zuhanyfüggöny – tartozzon akár zuhanytálcához vagy kádhoz. Ezek gyakran elhasználódnak és lássuk be, hamar meg is unjuk őket. Amennyiben azonban lecseréljük őket, olyan érzésünk támad, mintha egy új fürdőszobába lépnénk be. Ragadjuk meg a benne rejlő lehetőségeket és vásároljunk néhány ezer forintért egy új darabot. Kiválóan mutathat egy természet ihlette fürdőszobafüggöny, ami fehér alapon pávatollakat ábrázol, vagy éppen egy kék és szürke árnyalatait felvonultató geometrikus mintázatú változat.

Érdemes utánanézni a nagyobb lakberendezési áruházak kínálatának, ahol akár mind a négy kiegészítő egymással harmonizáló változatát is megtalálhatjuk. Így aztán tényleg nem állhat semmi sem a kis költségvetésű, néhány órás fürdőszoba átalakításnak az útjába.