Újház Centrum
0
Paradicsomdekor a vidám otthonért Design

Paradicsomdekor a vidám otthonért

2018. július 3.

A nyár egyik legfontosabb idényzöldsége a paradicsom, ami nyersen fogyasztva, főzve, de még télire elrakva is fantasztikus ajándék. Intenzív piros színe stimulálja érzékszerveinket, vidámságot, játékosságot csempész a mindennapokba. Néhány egyszerű kiegészítő segítségével otthonunknak is hasonlóan mókás és lüktető arcát mutathatjuk meg. Vigyázat, a paradicsomosdekoráció-vásárlás fertőző, ráadásul a retró stílussal kombinálva garantált sikert arat majd.

1. Textília

Keressünk fel egy méteráru üzletet és vásároljunk olyan textíliát, amiből akár sötétítő függönyt, akár ágytakarót, akár asztali futót tudunk készíteni pillanatok alatt. Mivel viszonylag nagy felületen szeretnénk hasznosítani, ezért jobban járunk akkor, ha olyan anyag mellett döntünk, amin nem kis paradicsomok láthatóak, hanem a textil színvilágában és mintázatában modern módon idézi fel ezt az isteni zöldséget.

2. Díszpárna

A kanapén vagy kedvenc fotelünkben elhelyezett díszpárnának mindig kulcsfontosságú szerepe van. Keressük lakberendezési üzletekben olyan huzatot, amelyen a paradicsom természetes, ám kicsit retró stílusban jelenik meg. A natúr, halványbarna háttérre nyomott mintázat a régi idők paradicsomkonzervjeinek dizájnját idézi fel megspékelve egy kevés westernhatással.

3. Nagyméretű ülőpárnák

A dohányzóasztal köré a szőnyegen, vagy a nappaliból nyíló teraszon is kiválóan mutatnak a kényelmes, nagyméretű, fotórealisztikus mintázatú párnák, amelyek relaxációs célokat is szolgálhatnak. Csak rájuk dobjuk magunkat, behunyjuk a szemünket és elképzeljük, ahogy egy paradicsomültetvényen teletömjük a kosarunkat a frissen szedett, illatozó zöldséggel.

4. Fali kép

Az interneten nagyobb, elsősorban amerikai webshopok kínálatában megtalálhatóak a régi nagy és rendkívül népszerű paradicsomkonzervek inspirálta retró stílusú faliképek. Ezek egy része nyomtatással készül. Amennyiben kézzel festett egyedi alkotást szeretnék, keressünk fel ötletünkkel egy művészt. Döntsünk bármelyik változat mellett is, a végeredmény hihetetlenül látványos és hatásos lesz.

5. Asztali lámpa

Nem lehet nem beleszeretni egy szintén a retró konzervdoboz inspirálta asztali lámpába. Az Amazonon megvásárolható kiegészítő annak ellenére, hogy visszafogott megjelenésű, mégis hihetetlenül dekoratív és inspiráló tud lenni. Akár irodai dekorációként is használható, de egy olvasósarokban a már korábban kiválasztott retró párnával és textíliával kiegészítve harmonikus megjelenést tud szavatolni.