Újház Centrum
0
Tapétatrendek minden helyiségbe Design

Tapétatrendek minden helyiségbe

2019. március 27.

A tapétát sokan régimódi megoldásnak találják a falak dekorálására, pedig talán ezek a legstílusosabb belsőépítészeti anyagok, hiszen közöttük ma már igazán egyedi, dizájner darabokat is megtalálhatunk.

Danielle Colding az egyik legmeghatározóbb nemzetközi tervező szerint a tapéta az időtlenséget és a fiatalos innovációt ötvözi. Úgy véli, segítségével extrém rövid idő alatt személyre szabható bármilyen helyiség. Ha pedig kézzel festett, vagy kézzel nyomtatott, gyakorlatilag falfestményeket installálunk a nappalink főfalára, luxushatást is kelthetünk.

A tapétát azonban nem csak a fő helyiségekben alkalmazhatjuk. Az innovatív anyagoknak köszönhetően ugyanis már a fürdőszobába és a konyhába is választhatunk oda illő darabot. Összegyűjtöttünk öt tapétatrendet, amelyet egy-egy helyiséghez illesztve mutatunk be.

1. Romantikus motívumok a balkonra

Azok, akiknek nem adatott meg, hogy egy hatalmas kertbe ültessék a szebbnél szebb virágokat, az erkélyükből, illetve a balkonjukból kívánják kihozni a maximumot. Ez utóbbi helyiség éke lehet a kínai romantikus motívumokkal ellátott tapéta, amely tökéletes hátteret biztosít a legszebb növényeknek. Ha pedig a sarokba még egy kávézó-olvasó sarkot is kialakítunk, garantáltan többé ki sem akarunk onnan jönni.

2. Modern mintázat a hálószobába

A geometrikus mintázatok nem csak a kiegészítők szintjén divatosak, hanem a főfalak dekorációja terén is igazán trendinek tekinthetők. A modern otthonok letisztultságát tökéletesen ellensúlyozzák ezek a motívumok, amelyek megmozgatják, s játékosságot visznek a helyiségbe.

3. Műalkotás a nappaliba

A festői, akvarell-stílusú kézműves tapéták képesek a leginkább egyedi arculatot adni otthonunknak. A témák, melyek ezeken megjelennek, igen változatosak lehetnek, hiszen a grafit tónusú erdőn túl a pasztell nonfiguratív, vagy éppen az élénk mikro-mintákig bármit megtalálhatunk az internetes bazároldalakon. Ha olyan tapétát választunk, ahol gazdag színvilág, feltűnő ecsetvonások láthatóak, egyszerre lesz a nappalink elegáns és vidám.

4. Trópusi hatás a fürdőszobába

A spa-hangulatot trópusi levélmintázatú fürdőszobai tapétákkal tudunk teremteni. Ezek olyan anyagból készülnek, amelyek taszítják a párát és a nedvességet, így tökéletesen alkalmasak ennek a talán meglepő funkciónak a betöltésére is. Ha pedig a tapétát mély, sötétbarna fa bútorokkal, igazi trópusi növényekkel, és puha textíliákkal egészítjük ki, a hatás valóban egzotikus és pihentető lesz.

5. Textúrák a konyhában

A konyhában elsősorban a munkapultok mögötti falfelületek és az étkezősarok alkalmas arra, hogy tapétával dekoráljuk. Fontos, hogy az általunk választott tapéta harmonizáljon a konyhabútorhoz, ugyanakkor törekedjünk arra, hogy ki is emelje azt. Nagyon népszerűek ebben a helyiségben a textúrált darabok, amelyek vagy tapintásra, vagy megjelenésükben keltenek rusztikus hatást. Ez a fehér téglamintázatú tapéta a vintage és a skandináv stílus szerelmesei számára a legideálisabb választás, melyhez natúr fa kisbútorok és csipke kiegészítők társíthatók.