Újház Centrum
0
Top 3 karácsonyfatrend Design

Top 3 karácsonyfatrend

2017. december 14.

Már csak 10 nap, és felgyúlnak a karácsonyfán az ünnepi fények. Összegyűjtöttük az idei év dobogós karácsonyfatrendjeit, hogy könnyebben tudjunk választani, milyen legyen az idei dekorációnk. Egyet azonban már most elárulhatunk: a tökéletes hatás érdekében bele kell vinnünk személyiségünket és plusz fűszerként szükségünk lesz egy csipetnyi merészségre is.

Na, de milyen stílusú is legyen az a fa? Összegyűjtöttük az idei év dobogós karácsonyfatrendjeit, melyek közül bátran válogathatunk, és ha nem félünk belevinni a saját személyiségünket is, garantált a siker!

1.      Klasszikus pompa

A fehér-arany a 2017-es karácsony egyik legkedveltebb színösszeállítása. Ennek elsődleges oka a letisztultság, az elegancia és az a természetes hangulat, ami a téli, havas erdőt idézi fel a meleg szobában. Bár első gondolatra akár ridegnek is tűnhet a kombináció, a végeredmény lélegzetelállító lesz.

Variáljuk bátran a két színt, jelenjen meg a fánkon matt és fényes változatban is. Arra azért törekedjünk, hogy az arány ne billenjen se a fehér, se az arany felé. A gömbök mellett választhatunk olyan dekorelemeket, amiken apró figurák, angyalkák, galambok, hópelyhek jelennek meg. A boákat azonban ebben az esetben felejtsük el, hiszen túlságosan harsányak lennének a letisztult karácsonyfán. Használjunk inkább elszórtan aranyhajat, mely visszafogott, mégis játékos kiegészítője lehet az ünnepi fának.

2.      Az örök piros-arany egy kis csavarral

A piros-arany kombináció minden évben népszerűnek számít, elsősorban azért, mert Amerikában abszolút ezt tartják a TOP karácsonyfa dekorációnak. Mi most azonban mindezek mellé egy kis meglepetést is tartogatunk: a játékosság jegyében méretes mézeskalácsokat is akaszthatunk a fára!

A mézikkel dekorált karácsonyfát elsősorban kisgyermekes családoknak ajánljuk, akik már első pillanattól kezdve garantáltan meseországban fogják érezni magukat!

3.      Természetközeli

Ha harsány dekorációk helyett inkább visszafogott, melegséget árasztó díszeket tennénk a fára, választhatunk természetes alapanyagokat. Amellett, hogy valóban meghitt hangulatot áraszt egy natúr karácsonyfa, még a pénztárcabarátnak is tekinthető, hiszen az alapanyagok jóval olcsóbban, sok esetben pedig ingyen is beszerezhetők.

Amennyiben természetes karácsonyfadíszekben gondolkodunk, semmiképpen se feledkezzünk el a tobozokról, gesztenyékről, az illatos fahéjról és szárított, illetve aszalt gyümölcsökről sem. A narancsot és az almát például elég felszeletelni és a sütőben, vagy radiátoron kiszárítani.

Utána már csak egy kis selyemszalag vagy raffia kell, és máris mehet a fára. A termésdekorok ünnepi hangulatát a vásárokban kapható nádból vagy csuhéból készült kiegészítőkkel, csillagokkal és angyalokkal tovább lehet emelni.

Bármelyik változat mellett is döntsünk, egy valamit ne felejtsünk el: a nagy díszítés előtt ellenőrizni kell az ünnepi izzókat! Ha nem működik megfelelően, inkább ruházzunk be egy új, megbízható, minőségileg ellenőrzött darabra. Elsőként ez kerüljön a fára, a dekorálást pedig mindig a kis vékony aranyhajakkal fejezzük.

Egy tökéletesen feldíszített karácsonyfa mellett már mi is könnyebben hangolódunk az ünnepre, ez garantált.