Újház Centrum
0
Valentin napi hálószobatuning néhány egyszerű kiegészítővel Design

Valentin napi hálószobatuning néhány egyszerű kiegészítővel

2019. február 14.

A szerelmesek ünnepén, február 14-én mindenki a szokottnál jobban készülődik az esti randevúra. Van azonban Valentin-napi kiegészítő a rózsaszirmokon és a gyertyákon túl is – néhány egyszerű, mutatós darabbal vonzó, csábító légkört alakíthatunk ki a hálószobában.

A Valentin-napi hálószobai dekorációk elsődleges célja, hogy romantikus környezetet teremtsenek. Ezt azonban a sablonos kiegészítőkön túl extravagáns és luxus darabokkal is elérhetjük. Egy-egy jól megválasztott textília, saját készítésű kiegészítő, egy tökéletes fény, esetleg egy glam stílusú csillár garantáltan meghozza a wow-hatást.

Annak érdekében, hogy mindezt be is bizonyítsuk, összegyűjtöttünk három rendkívül látványos kiegészítőt, ami garantáltan minden hálószobában jól mutat majd.

1. DIY-dekoráció

A vintage stílus alapvetően is ontja magából a romantikát, ha azonban magunk készítünk Valentin-napi dekorációt, a hangulatot még inkább fokozni tudjuk, hiszen már a randevú előtt jóval elkezdjük a készülődést. Ráadásul pofonegyszerű egy-egy ilyen darabot elkészíteni – gyakorlatilag némi akril festékre és régi falécekre van szükségünk.

Csiszoljuk le a lécet, fessük le fehér akrilfestékkel, majd amikor az megszáradt, smirglivel antikoljuk. Ezt követően a két hosszúkás lécet egy szöggel erősítsük össze, a két picire pedig fessünk piros szívet. Éjjeliszekrényen elhelyezve remekül mutat majd.

2. Piros és püspöklila kiegészítők

Egy jól megválasztott ágyterítő, néhány hozzá illő díszpárna, egy hangulatlámpa az éjjeliszekrényre és egy levetett püspöklila tűsarkú – ennyi is elég a tökéletes Valentin-napi dekorációhoz. Arra azonban ügyeljünk, hogy a kiegészítők textúrája selymes hatást keltsen, hiszen az erotikus rezgést biztosít majd a szobában.

Tökéletes választás lehet a szatén, a selyem, a batiszt és a puplin is, ezek ráadásul még a szobát is luxuskörnyezetté varázsolják. Az anyagokat szerezzük be méterárú boltokban, és készítsük el magunk a kiegészítőket! Ha azonban nem tudunk varrni, akkor se essünk kétségbe, Valentin-nap környékén bármelyik lakberendezési üzletben beszerezhetjük kedvenc darabjainkat.

3. Muszlin-baldachin

A közel-keleti országokban a hálószobákban gyakran helyeznek el olyan ágyakat, amelyeknek magas fa kerete van, és ezekre könnyedén fel lehet erősíteni sejtelmes hatást keltő muszlin-baldachinokat. Igaz, ezekben az országokban ezt sokkal inkább praktikus okokból használják: a nagy melegben éjjel is nyitva tudják hagyni az ablakot, a függönyön keresztül mégsem tudják a békésen alvókat megcsípni a bogarak.

Valentin-napon azonban igazán különleges, romantikus hangulatot tudunk majd biztosítani hálószobánkban a használatával. Ha nem vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy már alapvetően is olyan ágyunk van, amire pillanatok alatt felhelyezhetjük a baldachint, szerezzünk be néhány masszív lécet, rögzítsük össze biztonságosan és fűzzük rá a selymesen áttetsző muszlin anyagot. Ráadásul, ha profi munkát végzünk, a dekorációt nem kell elbontanunk a szerelmesek ünnepe után, így valóban minden nap Valentin-napot tarthatunk életünk párjával.