Újház Centrum
0

Jót tenni Jó! - Óvodásoknak varázsol álommosdót az újHÁZ Centrum

2019. május 6.

Az újHÁZ Centrum, Magyarország meghatározó országos építőanyag-kereskedelmi hálózata folytatja nagysikerű óvodafelújító programját. A tavaly útjára indított országos kezdeményezés, a Pöttöm Fürdő Program keretében felvállalták a gyerekek második otthonának, vagyis óvodai környezetüknek javítását. A pályázaton nyertes óvoda mosdóját egymillió forint értékben újítják fel, tíz másik óvoda pedig kültéri játszóházikót kap.


Pályázat célja

Az építőanyag-kereskedelmi hálózat több mint 20 éve partner az otthonteremtésben. Az elmúlt évek alatt több ezer felépített és felújított otthon létrehozásában nyújtott szakértő segítséget, ezért a Pöttöm Fürdő Program elindítását is abból a célból kezdeményezték, hogy az óvodások számára szebbé tegyék második otthonukat és a legkisebbek komfortosan érezzék magukat ott, ahol idejük legnagyobb részét töltik napközben. A programra minden hazai állami óvoda pályázhat, amelyik szeretné felújítani mosdóját. A nyertes óvoda egy mosdóját egymillió forint értékben alakítja át az újHÁZ Centrum, tíz másik óvoda pedig kültéri játszóházikót kap.

Pályázat ideje

Május 13-án indul újra a Pöttöm Fürdő Program, amelyben az óvodák június 30-ig pályázhatnak, hogy elnyerjék az újHÁZ Centrum egymillió forintos mosdófelújítását. A társadalmi felelősségvállalás jegyében vállalt cél, hogy a gyerekek által megálmodott mosdót alkothassa meg az országos építőanyag-kereskedelmi hálózat.

Pályázat módja

A pályázó óvodáknak egy részletes pályázati anyagot és az óvodások által közösen rajzolt képet kell beküldeniük, amely álmaik ovis mosdóját ábrázolja. A képeket feltöltik a www.facebook.com/pottomfurdoprogram oldalra, ahol bárki szavazhat rájuk. A tíz legtöbb szavazatot szerző óvoda színes kültéri újHÁZikó játszóházat kap ajándékba.

Pályázat elbírálása

A pályázat győztesét több szempont alapján választja ki a zsűri. Az óvodai összlétszám, a mosdó jelenlegi állapota, a felújítást motiváló tényezők és a Facebookon szerzett szavazatok száma mind szerepet játszanak majd a döntésben. A Pöttöm Fürdő Program nagykövete Szekeres Nóra műsorvezető, akinek legkisebb gyermek jelenleg óvodás. A zsűri tagjai az újHÁZ Centrum képviselői, Szekeres Nóra és Horváth Lóczi Judit képzőművész, grafikus, aki a színes gyerekrajzokból inspirálódva készít majd egy dizájnmotívumot a felújított mosdóba, hogy egy igazi álommosdót kaphassanak az ovisok.

Foglalkoztató füzet

A vállalat a kezdeményezés mellet az óvodákat és szülőket abban is szeretné segíteni, hogy a 3-6 éves gyermekek számára szórakoztató és fejlesztő feladatokon keresztül népszerűsítse az egészség megőrzéséhez szükséges alapvetően szükséges tisztálkodási rutinokat.

Az óvodáskorú gyermekek kedvenc elfoglaltsága egy-egy könyv fellapozása során a benne található játékos, színes feladatok megoldása. Ezekkel a foglalkoztató füzetekkel, ha csak néhány percünk is van, könnyen leköthetjük a gyermekek figyelmét. Próbára tehetik önmagukat, tudásukat illetve csiszolhatják ismereteiket, valamint kézügyességüket is fejleszthetik.” ismertette Dr. Rázsóné Szórády Csilla az újHÁZ Centrum ügyvezetője.

 

Weboldal: https://pottomfurdo.ujhazcentrum.hu

Foglalkoztató füzet: http://ujhazcentrum.hu/kiadvanyaink/egyeb/pottomfurdo-foglalkoztato

Pályázati ismertető: www.facebook.com/pottomfurdoprogram

Videó a 2018. évben megvalósult mosdófelújításról: https://www.youtube.com/watch?v=v1Ilpg6PV1c&pbjreload=10

További híreink

Jót tenni Jó! - Meghosszabbítottuk a pályázati időt

A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítottuk a Pöttöm Fürdő Program pályázati idejét! Szép számmal érkeznek a kreatívabbnál kreatívabb pályázatok, azonban továbbra is várjuk a jelentkezéseket 2019. július 12-én éjfélig, az egymillió forint értékű ovis mosdó felújításra!

Tovább

Jót tenni jó! - Nagysikerű véradás a Piramisnál

Az újHÁZ Centrum gödi telephelyén folytatódott az immár három éve futó „Jót tenni jó” társadalmi felelősségvállalási kampányunk, a már hagyományosnak számító tavaszi véradói nappal. A félnapos rendezvényt hét éve szervezik közösen a Magyar Vöröskereszttel karöltve. A véradói nap keretében rengeteg vért adtak a kötelező orvosi vizsgálat érdekében előzetesen regisztrált résztvevők.

Tovább

Jót tenni Jó! - Mikulás ünnepség az Sz+C Stúdió Kft.-nél

Az újHÁZ Centrum hálózatának szekszárdi tagja, az SZ+C Stúdió a nagy sikerre való tekintettel évek óta megrendezi Mikulás-ünnepségét a munkatársak gyermekei számára. A rendezvényen idén is sokan vettek részt, amelyen ajándékokkal teli csomagok, finom falatok, meleg tea és ünnepi hangulat várta a kicsiket.

Tovább

Jót tenni jó! - Tüzifát adományozott a Piramis Építőház Kft.

A lokálpatriotizmus jegyében a Piramis Építőház Kft. életében már hagyománnyá vált a helyi jó ügyek támogatása, amely az ünnepek előtt még inkább előtérbe kerül a cég számára. Ennek részeként többek között minden évben nagy kaloda tűzifákkal megrakodva gördül ki raktárukból piros, darus teherautójuk. Idén sem volt ez másként, útjuk ezúttal öt, hátrányos helyzetű gödi családhoz vezetett.

Tovább