Újház Centrum
0

Jót tenni Jó! - Óvodásoknak varázsol álommosdót az újHÁZ Centrum

2019. május 6.

Az újHÁZ Centrum, Magyarország meghatározó országos építőanyag-kereskedelmi hálózata folytatja nagysikerű óvodafelújító programját. A tavaly útjára indított országos kezdeményezés, a Pöttöm Fürdő Program keretében felvállalták a gyerekek második otthonának, vagyis óvodai környezetüknek javítását. A pályázaton nyertes óvoda mosdóját egymillió forint értékben újítják fel, tíz másik óvoda pedig kültéri játszóházikót kap.


Pályázat célja

Az építőanyag-kereskedelmi hálózat több mint 20 éve partner az otthonteremtésben. Az elmúlt évek alatt több ezer felépített és felújított otthon létrehozásában nyújtott szakértő segítséget, ezért a Pöttöm Fürdő Program elindítását is abból a célból kezdeményezték, hogy az óvodások számára szebbé tegyék második otthonukat és a legkisebbek komfortosan érezzék magukat ott, ahol idejük legnagyobb részét töltik napközben. A programra minden hazai állami óvoda pályázhat, amelyik szeretné felújítani mosdóját. A nyertes óvoda egy mosdóját egymillió forint értékben alakítja át az újHÁZ Centrum, tíz másik óvoda pedig kültéri játszóházikót kap.

Pályázat ideje

Május 13-án indul újra a Pöttöm Fürdő Program, amelyben az óvodák június 30-ig pályázhatnak, hogy elnyerjék az újHÁZ Centrum egymillió forintos mosdófelújítását. A társadalmi felelősségvállalás jegyében vállalt cél, hogy a gyerekek által megálmodott mosdót alkothassa meg az országos építőanyag-kereskedelmi hálózat.

Pályázat módja

A pályázó óvodáknak egy részletes pályázati anyagot és az óvodások által közösen rajzolt képet kell beküldeniük, amely álmaik ovis mosdóját ábrázolja. A képeket feltöltik a www.facebook.com/pottomfurdoprogram oldalra, ahol bárki szavazhat rájuk. A tíz legtöbb szavazatot szerző óvoda színes kültéri újHÁZikó játszóházat kap ajándékba.

Pályázat elbírálása

A pályázat győztesét több szempont alapján választja ki a zsűri. Az óvodai összlétszám, a mosdó jelenlegi állapota, a felújítást motiváló tényezők és a Facebookon szerzett szavazatok száma mind szerepet játszanak majd a döntésben. A Pöttöm Fürdő Program nagykövete Szekeres Nóra műsorvezető, akinek legkisebb gyermek jelenleg óvodás. A zsűri tagjai az újHÁZ Centrum képviselői, Szekeres Nóra és Horváth Lóczi Judit képzőművész, grafikus, aki a színes gyerekrajzokból inspirálódva készít majd egy dizájnmotívumot a felújított mosdóba, hogy egy igazi álommosdót kaphassanak az ovisok.

Foglalkoztató füzet

A vállalat a kezdeményezés mellet az óvodákat és szülőket abban is szeretné segíteni, hogy a 3-6 éves gyermekek számára szórakoztató és fejlesztő feladatokon keresztül népszerűsítse az egészség megőrzéséhez szükséges alapvetően szükséges tisztálkodási rutinokat.

Az óvodáskorú gyermekek kedvenc elfoglaltsága egy-egy könyv fellapozása során a benne található játékos, színes feladatok megoldása. Ezekkel a foglalkoztató füzetekkel, ha csak néhány percünk is van, könnyen leköthetjük a gyermekek figyelmét. Próbára tehetik önmagukat, tudásukat illetve csiszolhatják ismereteiket, valamint kézügyességüket is fejleszthetik.” ismertette Dr. Rázsóné Szórády Csilla az újHÁZ Centrum ügyvezetője.

 

Weboldal: https://pottomfurdo.ujhazcentrum.hu

Foglalkoztató füzet: http://ujhazcentrum.hu/kiadvanyaink/egyeb/pottomfurdo-foglalkoztato

Pályázati ismertető: www.facebook.com/pottomfurdoprogram

Videó a 2018. évben megvalósult mosdófelújításról: https://www.youtube.com/watch?v=v1Ilpg6PV1c&pbjreload=10

További híreink

Jót tenni jó! - Életmentő műtüdő készülék működtetéséhez járul hozzá az újHÁZ Centrum adománya

Műtüdőhöz szükséges új légzőkört adományoz az újHÁZ Centrum, Magyarország meghatározó országos építőanyag-kereskedelmi hálózata a Heim Pál Kórháznak. Az intézet látja el a koronavírus fertőzéssel érintett, kórházi felvételt igénylő gyermekek vizsgálatát és kezelését. Közülük többen lehetnek, akiknek a légzőkészülék helyett ún. műtüdőre lehet szükségük. Ehhez nélkülözhetetlen alkatrészt – légzőkört – adományozott az építőipari cég a kórháznak.

Tovább

Jót tenni jó - Kihirdették az álommosdó győztesét 2019

Komárom-Esztergom megyei óvoda nyerte meg az újHÁZ Centrum óvodafelújító pályázatát. A Pöttöm Fürdő Programra többségében vidéki óvodák jelentkeztek, amelynek fődíja egy egymillió forint összértékű mosdófelújítás volt. Emellett a hálózat a tíz legtöbb szavazatot gyűjtő intézménynek egy-egy kültéri játszóházikót adományoz. A beküldött fotókon látható, hogy nagyon sok a felújításra szoruló mosdó, és a jelentkezések száma alapján igény is lenne a megszépítésükre.

Tovább

Jót tenni Jó! - Meghosszabbítottuk a pályázati időt

A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítottuk a Pöttöm Fürdő Program pályázati idejét! Szép számmal érkeznek a kreatívabbnál kreatívabb pályázatok, azonban továbbra is várjuk a jelentkezéseket 2019. július 12-én éjfélig, az egymillió forint értékű ovis mosdó felújításra!

Tovább