Újház Centrum
0

Jót tenni Jó! - Óvodásoknak varázsol álommosdót az újHÁZ Centrum

2019. május 6.

Az újHÁZ Centrum, Magyarország meghatározó országos építőanyag-kereskedelmi hálózata folytatja nagysikerű óvodafelújító programját. A tavaly útjára indított országos kezdeményezés, a Pöttöm Fürdő Program keretében felvállalták a gyerekek második otthonának, vagyis óvodai környezetüknek javítását. A pályázaton nyertes óvoda mosdóját egymillió forint értékben újítják fel, tíz másik óvoda pedig kültéri játszóházikót kap.


Pályázat célja

Az építőanyag-kereskedelmi hálózat több mint 20 éve partner az otthonteremtésben. Az elmúlt évek alatt több ezer felépített és felújított otthon létrehozásában nyújtott szakértő segítséget, ezért a Pöttöm Fürdő Program elindítását is abból a célból kezdeményezték, hogy az óvodások számára szebbé tegyék második otthonukat és a legkisebbek komfortosan érezzék magukat ott, ahol idejük legnagyobb részét töltik napközben. A programra minden hazai állami óvoda pályázhat, amelyik szeretné felújítani mosdóját. A nyertes óvoda egy mosdóját egymillió forint értékben alakítja át az újHÁZ Centrum, tíz másik óvoda pedig kültéri játszóházikót kap.

Pályázat ideje

Május 13-án indul újra a Pöttöm Fürdő Program, amelyben az óvodák június 30-ig pályázhatnak, hogy elnyerjék az újHÁZ Centrum egymillió forintos mosdófelújítását. A társadalmi felelősségvállalás jegyében vállalt cél, hogy a gyerekek által megálmodott mosdót alkothassa meg az országos építőanyag-kereskedelmi hálózat.

Pályázat módja

A pályázó óvodáknak egy részletes pályázati anyagot és az óvodások által közösen rajzolt képet kell beküldeniük, amely álmaik ovis mosdóját ábrázolja. A képeket feltöltik a www.facebook.com/pottomfurdoprogram oldalra, ahol bárki szavazhat rájuk. A tíz legtöbb szavazatot szerző óvoda színes kültéri újHÁZikó játszóházat kap ajándékba.

Pályázat elbírálása

A pályázat győztesét több szempont alapján választja ki a zsűri. Az óvodai összlétszám, a mosdó jelenlegi állapota, a felújítást motiváló tényezők és a Facebookon szerzett szavazatok száma mind szerepet játszanak majd a döntésben. A Pöttöm Fürdő Program nagykövete Szekeres Nóra műsorvezető, akinek legkisebb gyermek jelenleg óvodás. A zsűri tagjai az újHÁZ Centrum képviselői, Szekeres Nóra és Horváth Lóczi Judit képzőművész, grafikus, aki a színes gyerekrajzokból inspirálódva készít majd egy dizájnmotívumot a felújított mosdóba, hogy egy igazi álommosdót kaphassanak az ovisok.

Foglalkoztató füzet

A vállalat a kezdeményezés mellet az óvodákat és szülőket abban is szeretné segíteni, hogy a 3-6 éves gyermekek számára szórakoztató és fejlesztő feladatokon keresztül népszerűsítse az egészség megőrzéséhez szükséges alapvetően szükséges tisztálkodási rutinokat.

Az óvodáskorú gyermekek kedvenc elfoglaltsága egy-egy könyv fellapozása során a benne található játékos, színes feladatok megoldása. Ezekkel a foglalkoztató füzetekkel, ha csak néhány percünk is van, könnyen leköthetjük a gyermekek figyelmét. Próbára tehetik önmagukat, tudásukat illetve csiszolhatják ismereteiket, valamint kézügyességüket is fejleszthetik.” ismertette Dr. Rázsóné Szórády Csilla az újHÁZ Centrum ügyvezetője.

 

Weboldal: https://pottomfurdo.ujhazcentrum.hu

Foglalkoztató füzet: http://ujhazcentrum.hu/kiadvanyaink/egyeb/pottomfurdo-foglalkoztato

Pályázati ismertető: www.facebook.com/pottomfurdoprogram

Videó a 2018. évben megvalósult mosdófelújításról: https://www.youtube.com/watch?v=v1Ilpg6PV1c&pbjreload=10

További híreink

CSR Hungary díjas az újHÁZ Centrum Pöttöm Fürdő Program

November végén hirdették ki a Magyar Üzleti Felelősség Díj, a CSR Hungary Díj nyertes pályázóinak listáját, mely alapján az újHÁZ Centrum 2018-ban, a társadalmi felelősségvállalás jegyében elindított országos ovimosdó felújítási programja, a Pöttöm Fürdő Program is díjazásban részesült.

Tovább

Jót tenni jó! - Az otthon biztonságát támogatja karácsonyi adományával az újHÁZ Centrum

Az újHÁZ Centrum „Jót tenni jó” programja keretében idén karácsonykor az SOS Gyermekfalvak Alapítvány számára nyújt anyagi segítséget, akik ugyanannyira elkötelezettek,hogy szerető otthont teremtsenek nehéz sorsú gyermekeknek, mint amennyire az újHÁZ Centrum is küldetésének tekinti, hogy támogató és szakértő partnere legyen az építkezőknek, felújítóknak az otthonteremtésben!

Tovább

Jót tenni jó! - Közösségi higiéniával az egészséges gyermekekért

Az újHÁZ Centrum nagyszabású CSR programja, a Pöttöm Fürdő Program immáron harmadik éve segíti elő a gyermekek második otthonának, az óvodai környezetnek a javulását. Az idei év azonban sok szempontból más, mint a korábbiak, a koronavírus világjárvány miatt pedig az eredeti program is átalakult. Az egymillió forintos elkülönített keretből nem egy intézmény mosdóhelyisége újult meg, hanem óvodák tucatjai kaphattak szappanadagolókat és edukációs füzeteket és plakátokat a helyes kézmosás technikájának elsajátítása érdekében.

Tovább

Jót tenni jó! - Életmentő műtüdő készülék működtetéséhez járul hozzá az újHÁZ Centrum adománya

Műtüdőhöz szükséges új légzőkört adományoz az újHÁZ Centrum, Magyarország meghatározó országos építőanyag-kereskedelmi hálózata a Heim Pál Kórháznak. Az intézet látja el a koronavírus fertőzéssel érintett, kórházi felvételt igénylő gyermekek vizsgálatát és kezelését. Közülük többen lehetnek, akiknek a légzőkészülék helyett ún. műtüdőre lehet szükségük. Ehhez nélkülözhetetlen alkatrészt – légzőkört – adományozott az építőipari cég a kórháznak.

Tovább