Újház Centrum
0
5 tipp, mellyel meleg kuckót varázsolhatunk otthonunkból Design

5 tipp, mellyel meleg kuckót varázsolhatunk otthonunkból

2017. november 10.

Odakint egyre hűvösebb van, előkerülnek a kesztyűk, sapkák és sálak is. Miért ne vonnád be otthonodat is pihe-puha kiegészítőkbe? Tippjeink segítségével olyan kuckót varázsolhatsz magadnak pillanatok alatt, ahonnan nincs is kedved kijönni.

Az őszi-téli időszakban a fárasztó munkanap után gyakran másra sem vágyunk, minthogy bekuckózzunk egy kényelmes fotelbe, kezünkben egy forrócsokival és egy jó könyvvel. Miután pedig puha takarót vonunk magunk köré, megfeledkezhetünk a kinti ködös, hideg időről.

1. Puha textilek, műszőrmék, norvég minták

A lakástextilek dominánsan át tudják alakítani otthonod hangulatát. A hideg időszakban válassz selymes, puha darabokat, meleg takarókat, melyeket akár összehajtva, akár kiterítve is elhelyezhetsz otthonod különböző pontjain, így például a kanapé szélén, a kedvenc foteledben vagy éppen az ágyad végében. A mintázatuk kiválasztása során törekedj arra, hogy olyanokat válassz, melyekben visszaköszönnek a szezon tipikus motívumai: a kötött és a norvég minták, a bolyhok vagy éppen a hópelyhek.

2. Kényelmes, kuckózós bútorok

Rendezd át a nappalidat, vagy szerezz be egy-két kisebb, ám annál kényelmesebb bútordarabot. Egy lábtartó vagy egy új fotel remek választás lehet. Csakis olyan darabokat szerezz be, amibe bevackolva remekül érezheted magadat, és amelyek segítik a feltöltődésedet, relaxációdat.

3. Rendezd be a kuckózós helyedet

Ha van dísz- vagy igazi kandallód, mindenképpen az kerüljön a fókuszba, a többi kisebb bútort pedig eköré rendezd. Amennyiben ez nem áll rendelkezésedre, ne keseredj el, a konvektorod vagy a radiátorod is tökéletesen alkalmas a célra. Tedd hozzá közel a foteledet, helyezz rá egy puha párnát és egy meleg pokrócot, mehet a közelébe egy kis könyvszekrény és egy kis asztal is. Az asztalkán gyújts hangulatgyertyákat, a szekrényen kis lámpát, a parkettára pedig meleg szőnyeget teríts. Használj a világításhoz erősebb izzókat, hiszen a következő hónapokban az eddigiekhez képest kevesebb fény lesz, ráadásul korábban is sötétedik, mint a nyári időszakban.

4. Dekorálj természetes elemekkel

Lassan eljön az ideje az új kopogtatóknak, asztaldíszeknek, december elején pedig az adventi koszorúknak is. Válassz egymáshoz illő kiegészítőket, törekedj arra, hogy natúrabb darabokat használj. A termések, az apró díszek, bogyók és vintage díszítőelemek barátságos, természetközeli hangulatot hoznak be a lakásodba. Erdei sétád során gyűjts tobozokat, fenyőágakat, piros bogyós gallyakat, amelyekkel szintén fel tudod dobni otthonodat.

5. Illatok harmóniája

Hogy minden érzékszerved stimuláld, vess be illatokat is. Kedvenc téli aromáidat használd gyertyák vagy illóolajok formájában, ez utóbbiak tökéletesen alkalmasak párologtatásra is, így a téli időszakban gyakran száraz szobákat párásíthatod is kissé. Tökéletes választás a fahéj-, a narancs- és a fenyőillat is.

Ha megfogadod ötleteinket, pillanatok alatt olyan varázslatos kuckót varázsolhatsz majd nappalid egy szegletébe, hogy legszívesebben ki se mozdulnál onnan.