Kéményekre szükség van!

2018. augusztus 8.

Már a családi ház tervezésekor gyakran találkozunk olyan felvetésekkel, hogy egy új házba nem is kell kémény, mert csak helyet vesz el, és úgysem fogják használni semmire, mert elektromos áram segítségével fognak fűteni.


„A modern házakba nem kell kémény!”

A fenti citátum újkori szólássál vált az utóbbi két-három évben. Megvizsgáltuk és nem értünk egyet vele.

Legelső érvünk a kéményes fűtéstervezés és -üzemeltetés mellett igen egyszerű: a kéményt előrelátóbb dolog betervezni és beépíteni, mint a hidegben szembesülni a hiányával. Az elektromos berendezések hibája, egy áramszünet vagy a gázszolgáltatás akadozása miatt télen sem marad fűtés nélkül az, akinek kandallója, cserépkályhája van!

„A kémény helyet vesz el a lakásból!”

Ezt az állítást szintén érdemes közelebbről elemezni. Kiszámoltuk ugyanis, hogy egy 20 cm belső átmérőjű épített kémény külső mérete – típustól függően – 36x36 cm, maximum 38x38 cm, ha szellőzőkürtős kivitelt választunk, akkor 36x50 cm ill. maximum 38x54 cm. Az ilyen kéményeknek kevesebb, mint 0,2 m2 a helyigénye, és a fal mellett vezethetők, a betonfödémről vagy a betonalapról indíthatóak.

A szerelt kémények még ennél is kevesebb helyet vesznek el, mert falon kívül is szerelhetők.

Európai kéményszakértő: Schiedel

A Schiedel a Standard Industries tagjaként vezető szerepet tölt be a füstgázelvezető- és szellőztető rendszerek, valamint az integrált kandallók fejlesztésében. Olyan igényes formatervezésű termékeket alkotunk, melyek emelik az épületek nyújtotta komfortérzetet, lehetővé teszik az otthonos és biztonságos fűtést.

A Schiedel Európa vezető kéményrendszer gyártójaként szerzett szaktudására alapozva egészítette ki kínálatát az integrált szellőztető- és kandalló rendszerekkel. Több mint 70 éves piaci tapasztalattal rendelkezik, tartós és igényes komplett rendszerekkel, intelligens szerelési megoldásokkal és ügyfélre szabott szolgáltatásokkal áll rendelkezésre. A Schiedel székhelye a felső-ausztriai Nussbach-ban van, magyarországi képviselete Veszprémben működik 1992. óta.

MINDEN KÉMÉNY SZERETNE EGY KICSIT SCHIEDEL LENNI…

Schiedel Kéménygyár Kft.

8200 Veszprém, Kistó u. 12.
T: 88 576 700
F: 88 576 704
E: info@schiedel.hu">info@schiedel.hu
W: www.schiedel.hu

További híreink

Az Antao Kollekció: Harmatcsepp inspirálta tökéletlenség a Villeroy & Boch fürdőszobájában

A reggeli séta az erdőben sokak számára a nyugalmat és a harmóniát jelenti. A friss levegő, a csend és a természetes világosság mindenkit feltölt, és segít megtalálni a szellemi kiegyensúlyozottságot. Mostantól az Antao kollekcióval ez az érzés átültethető a fürdőszobába is. A kaschkasch tervezőpáros munkája révén a Villeroy & Boch egy új és lenyűgöző fürdőszobai kollekciót mutatott be, amely tökéletesen megidézi az erdei séták nyugtató hangulatát.

Tovább