Miért kell egyáltalán kémény egy épületbe?

2018. május 9.

A modern, alternatív fűtési módok tervezésekor gyakran felmerül a kérdés: Miért kell egyáltalán kémény egy épületbe? A válaszok egyszerűek!


Egy kéményt előrelátóbb dolog betervezni és beépíteni, mint a hidegben szembesülni a hiányával. Az áramszünet, az elektromos berendezések hibája vagy a gázszolgáltatás akadozása miatt télen sem marad fűtés nélkül az, akinek kandallója, cserép- vagy szobakályhája van.

A kazáncsere vagy kandalló beépítése során a kéményt is célszerű felújítani vagy kicserélni, mert a kéményt a kazánhoz/kályhához igazítva biztonságosabb és hatékonyabb fűtést érhetünk el.

Egy univerzális kémény az ingatlan értékét is emeli!

Milyen a jó fémkémény?

✔ gyorsan és pontosan építhető

Méretpontos és kis súlyú alkatrészekkel gyorsan felszerelhető egy fémkémény, akár egy meglévő épület is néhány óra alatt üzemképes fűtést kaphat.

✔ saválló

1 kg fa elégetésekor akár 1 liter; 1m3 gáz elégetésekor 1,5 liter víz is keletkezhet. A kéményben keletkező nedvesség és a savak miatt, hosszútávon ellenálló kéményekre van szükség.

✔ hőszigetelt

A kémény az épületben végighaladva kapcsolatot tart a külső környezettel. A hideg és meleg zónák váltakozása miatti hatásokat a hőszigetelt kéményrendszer beépítésével védhetjük ki.

✔ kiégés-biztos

A fűtés során fellépő hőhatások kiégés-biztos kéményt követelnek meg. A kémény lelke a béléscső. Nagyon fontos, hogy jó minőségű béléscsövet válasszunk!

✔ energiahatékony

A tüzelőberendezéshez pontosan kiválasztott és szakszerűen megépített kéményrendszer elősegíti a kazán/kályha energiahatékony működését. Gondos tervezéssel hosszú távú, energiatakarékos üzemelést érhetünk el.

✔ esztétikus

Az épület stílusához, színeihez igazodó fémkémény szép és modern megoldás.

A Schiedel Permeter háromhéjú, színes fémkémény rendszer

Alkalmas új építéshez és felújításhoz egyaránt

PERMETER kémény AISI 444 minőségű acélból készül, mely a savakkal szemben ellenálló. (Anyagminőség: 1.4521, falvastagság: 0,5 mm)
 

A belső és a külső cső között található Superwool hőszigetelés magas hőmérséklet esetén is megtartja minőségi tulajdonságait. 25 mm-es vagy 50 mm-es vastagságban rendelhető. A kémény teljes magasságában hőhídmentes.
 

A kémény külső felületvédelmét magas minőségű, porszórásos festés biztosítja.

Az alkatrészeket könnyű összeszerelni, a kémény gyorsan és egyszerűen megépíthető: padlóra, falra vagy közvetlenül a tűztérre. Nincs szükség alapozásra. Csekély a helyigénye és a tömege.

Bármely tüzelőberendezéshez alkalmazható: olaj- és gázüzem esetén túlnyomásos, fa tüzelőanyagnál, huzat hatása alapján működő üzemmódban. Elérhető átmérők: 130 mm, 150 mm, 180 mm, 200 mm, 250 mm.
 

PERMETER  kémény esetében lehetőség van az épülethez legjobban illő szín kiválasztására: szabványos fekete és szürke színek mellett a RAL skála szerint is választhat kéményszínt.

Fekete: RAL 9005

Szürke: RAL 7043

Fehér: RAL 9016

Lapozzon bele a Permeter prospektusába!

https://drive.google.com/drive/folders/1QZSm_NbR_xLftT7DGEyrydmJ5C7p7bww?usp=sharing

Ismerkedjen meg a Schiedel teljes szerelt kémény családjával!

https://www.schiedel.com/hu/termekek/fem-kemenyrendszerek/

MINDEN KÉMÉNY SZERETNE EGY KICSIT SCHIEDEL LENNI…

További híreink

Az Antao Kollekció: Harmatcsepp inspirálta tökéletlenség a Villeroy & Boch fürdőszobájában

A reggeli séta az erdőben sokak számára a nyugalmat és a harmóniát jelenti. A friss levegő, a csend és a természetes világosság mindenkit feltölt, és segít megtalálni a szellemi kiegyensúlyozottságot. Mostantól az Antao kollekcióval ez az érzés átültethető a fürdőszobába is. A kaschkasch tervezőpáros munkája révén a Villeroy & Boch egy új és lenyűgöző fürdőszobai kollekciót mutatott be, amely tökéletesen megidézi az erdei séták nyugtató hangulatát.

Tovább