Újház Centrum
0
Csempészd a nyaralásod emlékét a nappalidba Design

Csempészd a nyaralásod emlékét a nappalidba

2018. július 24.

A nyaralás messze száll, sok emlék visszajár – szól az ismert magyar slágerben. És valóban. Amikor az ember egy egyhetes nyaralásról hazatér, üresnek érzi magát. A sok élmény, a sok információ, szép pillanat élénken él benne, és el sem tudja képzelni, hogy másnap ismét dolgozni kell menni, hogy minden kezdődjön elölről. A mókuskerékből azonban a nyaralás legkedvesebb emlékei ismét ki tudnak zökkenteni bennünket. Látványos DIY-megoldásokat gyűjtöttünk össze, amelyekkel egyszerűen és ízlésesen jeleníthetjük meg otthonunkban legkedvesebb emlékeinket.

1. A világjárók térképe

Készítsük el a Föld metszetét, a kontinensek körvonalát pedig madzagból húzzuk meg. Minden egyes pontra, ahol jártunk, tűzzünk ki egy-egy fényképet a legemlékezetesebb pillanatról. Így nem csak azzal vethetünk számot, merre jártunk a világban, hanem felidézhetjük élményeinket és megtervezhetjük a következő bakancslistás célpontunkat is.

2. Installáció a falra

A nyaralás során összegyűjtött szórólapokból, múzeumi és strandbelépőkből, karszalagokból, kivágott újságcikkekből egy kis kézügyességgel látványos fali képet készíthetünk. A város nevét, ahol jártunk, vágjuk ki egy magazin színes oldalából, alá pedig ragasszunk oda mindenféle papírfecnit, amit a táskánkban találunk, vagy amit éppen tudatosan mentettünk meg a nyaralásról. Egy fénykép mellé a legjobb pillanatról és újra átélhetjük a felejthetetlen pillanatokat.

3. Visszafogott elegancia

Egyfajta kis oltárt is készíthetünk kedves emlékeinknek, amelyeket igazán visszafogott stílusban, szerényen, mégis elegánsan tálalhatunk. Válasszuk ki a legszebb, legidillikusabb, legromantikusabb fényképünket, nyomtassuk ki fekete-fehérben, keretezzük be, és helyezzük központi helyre, például egy komódra vagy polcra. Tegyünk mellé néhány egyszerű kiegészítőt, egy szál virágot, illatgyertyát vagy éppen a nyaralás során vásárolt bizsukat. Igazán megnyerő lesz a végeredmény.

4. A kagylóvadászat folytatódik

A kisgyermekes családok tengerparti nyaralásának fénypontja a kagylóvadászat, amikor kicsik és nagyok búvárszemüveget öltenek és lemerülnek a tengerbe, hogy a legszebb kincseit hozzák fel. Rendszerint jókora zacskónyi kagylóval térnek haza, otthon pedig nem tudják, mit is kezdjenek vele. Érdemes elővenni egy szép, nagyméretű befőttesüveget és abba belehalmozni az utolsó darabig. Az üveget ezt követően igényesen lehet kedvünk szerint dekorálni, hogy még szebb kiegészítőt kapjanak kalandjaink.

5. Kagylóból cserép

Amennyiben nem zsákszámra gyűjtöttük a kagylót, viszont került a strandtáskánkban néhány nagyobb méretű darab, érdemes beleültetünk apró növényeket. A lélegző növények, vagy más néven pozsgások, megint más néven sziklakerti növénykék tökéletesen alkalmasak lehetnek a célra. Kiskanállal tegyünk a kagylóba egy kevés virágföldet, óvatosan ültessük bele a növényt, locsoljuk meg pár csepp vízzel és máris kész a látványos, ellenállhatatlan dekorációnk nyaralási emlékeinkből.