Újház Centrum
0
Öt dolog, ami otthonunk kialakításában inspirálhat Design

Öt dolog, ami otthonunk kialakításában inspirálhat

2021. január 10.

Mindannyiunknak szüksége van inspirációra az álomotthon kialakításához. Nem kell azonban a legdrágább dizájnkiállításon részt vennünk ehhez, éppen elég körbenéznünk a nagyvilágban és tájékozódnunk. Hogy mik a legújabb ötletek? Blogbejegyzésünkből ez is kiderül!

A lakberendezés szerelmesei időről időre keresik azokat a forrásokat, amikkel csordultig tudják tölteni magukat szenvedéllyel, lelkesedéssel és inspirációval. Ahhoz, hogy ezt megtaláljuk saját magunkban, nem kell a világ leglátványosabb és legnagyszabásúbb dizájnkiállításain részt vennünk, sőt, nem kell a vezető tervezők előadásait sem látogatnunk. Van néhány egyszerű, ugyanakkor igazán kézenfekvő dolog, ami egész évre el tud látni bennünket ötletekkel. Lássuk, mik ezek!

1. A hobbid

Ha valaki imád festeni vagy ruhákat tervezni a szabadidejében, bátran megjelenítheti ezeket a nappaliban! Érdemes kialakítani egy tágas sarkot, ahol hódolhatunk a szenvedélyünknek. Berendezhetjük látványos, ugyanakkor hasznos darabokkal, így nem csak megteremtjük szabadidőnk tökéletes eltöltésének helyszínét, hanem még az otthonunkat is személyre szabottá tehetjük. Egy méretes festővászon, színes paletták és ecsetek, vagy éppen katonás sorrendbe állított textíliák, valamint egy próbababa garantáltan minden tekintetet vonzani fog.

2. A természet

Az elmúlt évek töretlen sikere után idén is abszolút a figyelem középpontjába kerülnek a natúr stílusú megoldások, a természetből vett ötletek. Ha valaki imád az erdőben sétálni, akár még így télen is,  gyűjthet terméseket, érzéseket, és  készíthet csodás fényképeket. Ez utóbbiakat akár nagy poszter méretben is ki lehet nyomtatni, hogy aztán a szoba főfalán méltó helyre kerüljenek. A termésekből szép dekorációkat  lehet készíteni az asztalra vagy a polcokra, az érzéseket pedig újra elő  lehet csalogatni egy óriási kiegészítő-beszerző körút vagy egy egyszerű szobafrissítés során.

3. Textíliák

Az anyagok tapintása, színe és mintázata végtelen és kifogyhatatlan mennyiségű ötlettel tudja ellátni az embert. A téli hidegben a puha, szőrmés megoldásokat kedveljük, ám idén ismét a figyelem középpontjába kerülnek az élénk színű bársonyok. A pink, a bordó és a királykék textíliák bármilyen bútordarabot a fókuszba tudnak emelni. Húzzuk át megunt fotelünket, vagy készítsünk rá egy látványos párnát ebből a luxusanyagból!

4. Designerek

Szörföljünk az interneten és gyűjtsünk inspirációkat a szakma legnagyobbjaitól. Neves dizájnerek és belsőépítészek vezetnek rendkívül informatív blogokat,érdemes tájékozódni és ötleteket meríteni tőlük a legújabb trendeket illetően. Sőt, néha még bepillantást is nyerhetünk munkájuk titkaiba is, így megismerhetjük a tervezés és a kivitelezés fázisait is, hogy aztán saját álomotthonunk kialakításánál a lehető leghatékonyabban tudjuk felhasználni azokat.

5. Sztárok

Ki ne szeretne a celebekhez hasonló luxus életet élni? Ki ne lenne kíváncsi például a nemrégiben Harry herceg jegyeseként a figyelem középpontjába került Meghan Markle fényűző kanadai otthonára? A bulvárlapok előtt semmi sem marad titokban, mi pedig számos remek inspirációt tudunk begyűjteni a világsztárok otthonairól. Az Instagram is megannyi lehetőséget nyújt, hogy belessünk az intimebb szférájukba! A leendő hercegné például ezen a platformon mutatta meg gyönyörű natúr stílusú vendégszobáját, ahol a természetes fa és a hófehér dominál. Érdemes mindig nyitott szemmel járni, ugyanis lépten-nyomon találkozhatunk olyan impulzusokkal, amik pezsdítően hatnak ránk, és amelyek beindítják kreativitásunkat a tökéletes otthon kialakításáért.