Újház Centrum
0

CSR Hungary díjas az újHÁZ Centrum Pöttöm Fürdő Program

2021. február 2.

November végén hirdették ki a Magyar Üzleti Felelősség Díj, a CSR Hungary Díj nyertes pályázóinak listáját, mely alapján az újHÁZ Centrum 2018-ban, a társadalmi felelősségvállalás jegyében elindított országos ovimosdó felújítási programja, a Pöttöm Fürdő Program is díjazásban részesült.


ELKÖTELEZETETTSÉG ÉS PÉLDAMUTATÁS

Kiemelten fontosnak tartjuk azt, hogy Magyarország meghatározó építőanyag-kereskedelmi hálózataként nemes ügyek mellé álljunk és felhívjuk a figyelmet azokra a területekre, ahol van még mit tenni. Különösen igaz ez a gyermekeket körülvevő környezetre, hiszen a gyermekek testi és lelki fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy komfortosan érezzék magukat ott, ahol idejük nagy részét töltik. " - mutat rá Dr. Rázsóné Szórády Csilla, az újHÁZ Centrum vezérigazgatója. Úgy véli, a program népszerűsége nem véletlenül töretlen: sok a felújításra váró intézmény, az egymillió forintos ovimosdó program pedig valóban hozzá tud járulni ahhoz, hogy a gyermekek még magasabb szintű óvodai ellátásban részesülhessenek.

A vállalat társadalmi felelősségvállalásra irányuló törekvését a szakmai is méltányolta, hiszen a zsűri értékelése alapján 2020-ban a Legjobb CSR Program (Közös ügyek-közös felelősség) kategóriában nyerhetett CSR Hungary díjat. Az elismerést azok a vállalatoknak ítélhetik oda, amelyek olyan társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos programot valósítottak meg, amelyek példát tudnak mutatni, hozzájárulnak a mindennapokhoz, a magasabb életminőséghez és a jóléthez.

"Büszkék vagyunk arra, hogy a társadalmi felelősségvállalás terén tett stratégiai törekvéseink ilyen eredményesek. Hiszünk abban, hogy a díj elnyerésével programunk még szélesebb körben válik ismertté és követendő példává, de alátámasztja a terület iránt érzett elkötelezettségünket is" - tette hozzá a vezérigazgató.

FOLYTATÁS KÖVETKEZIK

Mint ismert, az újHÁZ Centrum 2016-ban indította el "Jót tenni jó" címmel jótékonysági programját, melynek célja, hogy a lehető legkülönbözőbb módokon hívják fel a figyelmet arra, hogy lokálpatriotizmussal és összefogással sokat tehetünk társadalmi környezetünk jobbá tételéért. Ennek 2018 óta kiemelkedő projektje a minden évben megrendezésre kerülő Pöttöm Fürdő Program, melynek célja a gyermekek második otthonának, az óvodai körülményeinek a javítása, még higiénikusabbá tétele.

Az idei évben a pandémia nem tette lehetővé a program hagyományos keretek között történő megvalósítását, így az erre a célra elkülönített keretből az újHÁZ Centrum érintésmentes szappanadagolókat vásárolt és a személyi higiénia fontosságát hangsúlyozó foglalkoztató füzeteket gyártott és küldött az óvodák számára. 

A program 2021-ben várhatóan ismét a szokásos formában folytatódik majd, hogy újabb ovimosdó alakulhasson át varázslatos módon, a gyermekek elképzelései alapján.

A programról aktuális információ a Pöttöm Fürdő Program Facebook oldalán érhető el: https://www.facebook.com/pottomfurdoprogram/