Két új gyáregységgel bővült a Bodrogi Bau Kft.

2017. november 22.

Átadták a Bodrogi Bau  Kft. nyílászáró- és hőszigetelőanyag-üzemét Szegeden, a több mint  egymilliárd forintos fejlesztés költségeiből csaknem 500 millió  forintot uniós támogatásból finanszíroztak.


Bodrogi Csaba, a cég értékesítési vezetője elmondta, az  1996-ban alakult vállalkozás korábban hőszigetelőanyagok, alumínium  nyílászárók és szerkezetek kereskedelemével, beépítésével  foglalkozott. A gazdasági környezet változása tette lehetővé, hogy  a cégcsoport szegedi telephelyén egyéves fejlesztéssel e termékek  gyártóbázisát is kialakítsa.
 Az üzem két korábban üresen álló, 1200 négyzetméteres  alapterületű, a projekt részeként felújított csarnokban kapott  helyet, ahol teljes kapacitás mellett 40-50 alkalmazott dolgozik  majd. 

Termékei arcának a cég Nagy László szegedi származású, kétszeres BL-győztes, 199-szeres magyar válogatott kézilabdást választotta, akivel – mondta az ügyvezető – megegyeznek a magas színvonalú munkáról, sportról alkotott elképzeléseik.

A hőszigetelőanyagokat hazai piacon fogják forgalmazni, az  alumínium nyílászárók és szerkezetek egy részét pedig exportálják,  főként Ausztriába és Németországba - mondta Bodrogi Csaba. A Bodrogi Bau cégcsoport építőipari kivitelezéssel, építőanyag  kereskedelemmel, tervezéssel, ingatlan-beruházási, -forgalmazási,  -eladási, -kezelési tevékenységgel foglalkozik. Tulajdonosként  asztalosüzemet működtet, a vállalkozás tagja és résztulajdonosa az  Új Ház Csoport országos építőanyag beszerző és értékesítő  hálózatnak.

A cégcsoport 2016-ban mintegy 6 milliárd forintos árbevételt  ért el, az új üzem beállásával ez 8-10 milliárd forintra nőhet. A  csoport csaknem 250 embernek ad munkát, a fejlesztésnek  köszönhetően a foglalkoztatotti létszám 270-300-ra nő - közölte az  értékesítési vezető.

A képek és a szövegek forrásai:
delmagyar.hu
bodrogibau.hu 

További híreink

Az Antao Kollekció: Harmatcsepp inspirálta tökéletlenség a Villeroy & Boch fürdőszobájában

A reggeli séta az erdőben sokak számára a nyugalmat és a harmóniát jelenti. A friss levegő, a csend és a természetes világosság mindenkit feltölt, és segít megtalálni a szellemi kiegyensúlyozottságot. Mostantól az Antao kollekcióval ez az érzés átültethető a fürdőszobába is. A kaschkasch tervezőpáros munkája révén a Villeroy & Boch egy új és lenyűgöző fürdőszobai kollekciót mutatott be, amely tökéletesen megidézi az erdei séták nyugtató hangulatát.

Tovább