Újház Centrum
0
Dzsungelhatás a fürdőszobában Design

Dzsungelhatás a fürdőszobában

2018. szeptember 12.

Általában, ha a fürdőszoba dekorálására gondolunk, a mozaikokon, a mintás csempéken és a zuhanyfüggönyökön túl más érdekes és izgalmas megoldás nem jut az eszükbe. Pedig néhány magas páratartalmat kedvelő növény telepítésével rendívül izgalmas teret tudunk kialakítani.

Háromdimenziós erdei hátteret varázsolhatunk zuhanyzónk, illetve fürdőkádunk mögé vagy mellé másodpercek alatt akkor, ha pálmafákkal vesszük körbe tisztálkodásunk helyszínét. Ráadásul, mivel ezeket a növényeket nem ültetjük át a cserepeikből, így könnyedén mozgathatóak, nem szennyezik a padlót, és ha ráununk a dzsungelhatásra, amilyen könnyen bekerültek, olyan könnyen ki is kerülhetnek a fürdőszobánkból.

Fontos azonban az élő növényzet kialakításánál, hogy a pálmafák, selyemfák, bambuszfák és hasonló trópusi növények igazodjanak a fürdőszoba belmagasságához. Ha egy nagyobb fát teszünk a zuhanyzó környékére, az látványosabb eredményt produkál, mintha 4-5 kisebb cserepes növénnyel szeretnénk dzsungelhatást elérni. Ráadásul sokszor egy nagyobb növény még kevesebbe is kerül, mint több kicsi, így még költséghatékony is lehet a választásunk.

A növény kiválasztásakor a méret mellett annak felépítésére is figyeljünk. Olyan trópusi növényt hozzunk haza, amelynek ágai a fa felső részein vannak, és a törzs alsó részéből egyáltalán nem nő. Így a fürdőszoba hasznos alapterületéből nem veszítünk, és a zuhanyzónk környéke sem válik egy szűk, járhatatlan esőerdővé. A képet egészítsük ki zöld, fűhatást keltő fürdőszobaszőnyeggel és bambusz kiegészítőkkel, így szappantartóval, tusfürdő flakonnal és poharakkal.

A népszerű ruházati márkák “home” részlegében még most is fellelhetőek a nyár nagy slágerei, a pálmafás mintázatú lakásdekor-kiegészítők, amelyeket most az őszi szezon kezdetén le is áraztak, így jóval olcsóbban tudunk rájuk lecsapni. Remek választás lehet egy nagy fonott vagy tengerifű tárolókosár is, amibe a szennyesruhákat gyűjthetjük.

Extrémebb kiegészítőkre vágyunk? Keressük az új trendekbe illő állatmintás darabokat, amik szintén fokozni tudják a dzsungelhatást. Ez utóbbi esetében azonban ne felejtsük el: a mérték az érték! Ne zsúfoljuk tele a fürdőszobánkat leopárdmintás kiegészítőkkel, csupán egy törölköző vagy egy fellógatott pamut háziköntös elegendő ahhoz, hogy feldobja fürdőszobánk megjelenését.

Ha pedig nagyobb fürdőszoba-átalakításba vágnánk a fejszénket a dzsungelhatás jegyében, jól válogassuk meg azokat az anyagokat és kiegészítőket, amiket használni fogunk. A burkolóanyagok legyenek világos fa erezetűek, a zuhany és mosdótál pedig készüljön bambuszfából. Ha tehetjük és kertes házban élünk, nyissuk meg a fürdőszoba terét a kert felé egy teraszajtóval, és alakítsunk ki egy szabadtéri zuhanyzót.