Újház Centrum
0
Őszi kuckók Design

Őszi kuckók

2017. október 18.

Sokakkal előfordul, hogy van egy kis erkélyük, de nem tudják, mit kezdjenek vele. Szerencsére, ha használjuk a fantáziánkat, akkor még a legelképesztőbb ötletek is megvalósíthatóak! Alakítsunk ki egy kis kuckót, egy buja oázist, egy letisztult dolgozószobát vagy egy igazán meghitt vendégszobát! Mutatunk néhány remek ötletet!

Itt van az ősz, lassan mindenki behúzódik a szabadból a meleg otthonába. Az átmeneti időszakban jól jöhet egy kis intim kuckó, hogy mégis megőrizzük a természet közelségét. Sok vita övezi az apró erkélyek létjogosultságát: van -e értelme a kicsi erkélynek, lehet -e használni egyáltalán bármire is? Nos, a házak külső megjelenése szempontjából egyértelműen van, hiszen az erkélyek nagyban hozzájárulnak az épületek külső megítéléséhez, mivel díszítik azokat. Néhány jó ötlettel pedig a külső mellett a belső felhasználásuk is értelmet nyerhet.

Virág, szék és szőnyeg

Nem kell sok ahhoz, hogy jól érezzük magunkat az erkélyen: néhány szék díszpárnákkal kiegészítve már jó alapot szolgáltathat egy otthonos kis kuckó berendezéséhez. Nagyot dobhatunk rajta, ha hozzáadunk még egy kis zöldet, de igazán otthonossá egy szőnyeggel tehetjük kuckónkat.

Letisztult lounge

Csakis tőlünk függ, miként hasznosítjuk legkisebb tereinket, melyek eleganciáját és pihentető mivoltát az ott elhelyezett bútorok határozzák meg. Amennyiben puha és letisztult ülőbútorokat választunk saját lounge-unk is lehet, a pazar kilátás és a függöny csak hozzátesz az élményhez.

A stílus a lényeg

Fontos, hogy jól érezzük magunkat a kuckónkban, ezért a hozzánk legközelebbi stílust kell kiválasztanunk. Attól, hogy ez “csak” egy erkély, nem kell lemondanunk a stílusjegyeinkről. A bútorok és a kiegészítő berendezések összessége határozza meg, milyenek vagyunk, és ezáltal milyen lesz a kuckónk is. Vigyük bele bátran az egyéniségünket!

Raklapok mindenütt

A pici erkélyek sem úszhatják meg az olcsó, de vagány raklapbútorokat, melyek a maguk egyszerűségében nagyszerűek. Ha elkészültünk velük, már csak néhány szivacs, takaró és párna kell a tökéletes összképhez.

Erkélyből dolgozószobát

A felhasználás mindig függ attól is, hogy épp mire van szükségünk, mi hiányzik a lakásból. A dolgozószoba vagy -sarok hasznos, de sokszor nem jut hely a kialakítására. Nagyon praktikus megoldás a munkaterületet a beépített erkélyre kialakítani.

Mosókonyha az erkélyen?

Ha már beépült az erkély, akkor akár moshatunk is ott. Igaz ez egy kicsit bonyolultabb feladat, mert vizet kell odavezetni, de megéri, ha épp ez hiányzik lakásunkból. Úgyis sokan teregetnek az erkélyen, így akár moshatunk is ott!

Vendégszoba csodás kilátással

Az előbbi gondolatsoron továbbhaladva kiderül, hogy szinte bármire használhatjuk a beépített erkélyt. A kis lakásokban szinte megoldhatatlan probléma a vendégek elhelyezése, de nem akkor, ha van egy erkélyünk. Szerezzünk egy faltól falig érő ágyat és már kész is a kényelmes, kuckós vendégszoba.

Zöld, zöld, zöld…

Aki mindenáron kertet szeretne a lakásba, de nem elégszik meg néhány kaspóval, annak itt egy remek ötlet, hogyan lehet kertes nappalija a 3. emeleten.

Képzeletünknek semmi sem szabhat határt! Csempésszük be bátran a természetet az otthonunkba.