Újház Centrum
0
Az idei év legmenőbb húsvéti dekorációi Design

Az idei év legmenőbb húsvéti dekorációi

2018. március 13.

A húsvét nem csupán a kereszténység legnagyobb ünnepe, hanem a feltámadás révén az újjászületést is szimbolizálja. Ez pedig igaz a most éledő természetre is, amelyet felhasználva és a húsvéti tradíciókkal ötvözve remek dekorációk készíthetőek pillanatok alatt. Mutatjuk a legjobbakat!

1. Ablakdíszek

Csodás ablakdíszt készíthetünk néhány egyszerű alapanyag segítségével. Nincs másra szükségünk, mint néhány tojásra, fehér festékre, színes szalagokra, ragasztópisztolyra, pár tulipánra és friss barkaágra.

Első lépésként lyukasszuk ki a tojások tetejét és alját, majd fújjuk ki egy tálba a tartalmukat. Ezt követően törjük meg jobban a felső részüket, hogy nagyobb lyukat kapjunk. Matt fehérre fessük le mindegyik tojásunkat, és amíg szárad az akrilfesték, vágjunk különböző hosszúságú darabokat a színes szalagjainkból.

A megszáradt tojásokra erősítsük rá a szalagokat ragasztópisztoly segítségével úgy, hogy a tojás alján legyen a félbehajtott szalag közepe. A tojás oldalára is rögzítsük, majd a tetejénél kössünk egy kis csomót. Ezt követően nincs más dolgunk, mint hogy mindegyik tojásba tegyünk egy rövidre vágott tulipánt, egy-egy levelet és pici barkaágat. A szalagokat ezután fogjuk meg és egyszerűen erősítsük a karnisra egyenlő távolságban.

2. Fészek a tojásoknak

Rendkívül látványos tavaszi dekorációs elemek a nagyobb virágárusoknál kapható, gallyakból készült fészkek, amelyek egész kicsitől hatalmas méretig rendelkezésünkre állnak. Sokrétűen felhasználhatjuk őket, hiszen azon túl, hogy látványos fókuszpontjai lehetnek az ünnepi asztalnak, remekül mutatnak ajtódísznek is. Ráadásul, ha amellett döntünk, hogy asztali kiegészítőt készítünk belőlük, tökéletesen alkalmasak lesznek arra is, hogy megfelelő helyül szolgáljanak a locsolók hímes tojásainak.

Nem kell azonban órákig pepecselnünk a népi motívumú piros tojások elkészítésével ahhoz, hogy a végeredmény látványos legyen. Fogjuk meg bátran ezúttal a munka könnyebbik végét! Hobbiboltban szerezzünk be néhány pasztellkék árnyalatú akrilfestéket és aranyport. A korábban kifújt vagy megfőzött tojásokat fessük le egyszínűre, ezúttal azonban ne várjuk meg, hogy megszáradjon a festék. Egy tiszta, száraz ecsetet mártsunk bele az aranyporba és hintsük meg vele egyenletesen a nedves tojásokat. Az aranypor így tökéletesen beleszárad az akrilfestékbe, az elkészült darabok pedig magával ragadóak lesznek.

3. Középpontban a barkával

A barka a tojás mellett a húsvét másik fontos szimbóluma. Azon túl pedig, hogy feldíszítve vagy színes tavaszi virágokkal kiegészítve látványos eleme lehet otthonunk dekorációjának, még hosszan meg is őrzi frissességét. Ezúttal azonban mi nem aranyesővel kombinálnánk, hanem a korábbiakhoz hasonlóan pasztellszínűre festett matt tojásokkal.

Ezúttal használjunk kisebb méretű tojásokat! Az előző pontban leírtakhoz hasonlóan fessük le és díszítsük őket kedvünkre. A megszáradt darabokat sorakoztassuk egy álló váza aljába, a méretre vágott barkaágat pedig ebbe szúrjuk bele. Kisebb méretű váza és növény esetén helyezzük az ünnepi asztalra, azonban ha nagyobb volumenű dekorációt készítünk, inkább helyezzük a bejárati ajtó elé vendégcsalogatónak.