Újház Centrum
0
Eperszezonra hangolva - kiegészítők, amik játékossá varázsolják az otthonunkat Design

Eperszezonra hangolva - kiegészítők, amik játékossá varázsolják az otthonunkat

2018. május 9.

Ebben az évben a korán jött nyár miatt hamarabb érik az eper, aminek valljuk be, nagyon örülünk. A friss gyümölcsöt azonban nemcsak étel formájában vihetjük be az otthonunkba, hanem mutatós kiegészítők segítségével is. A végeredmény pedig csodálatosan játékos lesz. Az újHÁZ Centrum design blogja összegyűjtött öt fantasztikus dekorációs elemet, amik bárki otthonát képesek vidám, nyárias hangulatba hozni.

1. Babzsák

Minden lányos gyerekszoba sztárja lehet ez az igazán látványos és kényelmes babzsák, amibe a kicsik és nagyok egyaránt szívesen vetik bele magukat egy mesekönyvvel együtt. Ráadásul a babzsákot saját magunk is elkészíthetjük. Vegyünk strapabíró piros vászonanyagot, varrjuk meg az eper formájú ülőkét, töltsük fel apró szemű polisztirol gyönggyel, majd vasaljunk rá fehér pöttyöket és zöld csumát.

2. Konyhai matrica

Megunt konyhaszekrényünket egy pillanat alatt újjá varázsolhatjuk egy egyszerű matrica segítségével. Vásároljunk öntapadós, epret ábrázoló nagyméretű képet, vágjuk a konyhaszekrény méretére és óvatosan simítsuk rá a konyhaajtókra. Amilyen könnyen felvittük, olyan könnyen le is szedhetjük, ha lement az eper szezonja.

3. Párna kültéri székre

Remekül fel tudja dobni a kültéri fa- és rattanszékeinket egy vidám, pasztell árnyalatú epres ülőpárna. Ügyes kezű hobbivarrók ezt is el tudják maguk készíteni, ha méteráru üzletben beszerzik a hozzá szükséges textilt és vékony szivacsot.

4. Asztalterítő

Akár kültéren, akár az étkezőben igazi vidám hangulatot tud kölcsönözni egy epres terítő. Tegyünk az asztalra egy csokor friss tulipánt, készítsünk egy nagy kancsó epres limonádét, és máris úgy érezhetjük magunkat, mintha otthonunkból kiszakadva egy epermennyországban relaxálnánk.

5. Élő szalvétagyűrű

A kerti partik igazi meglepetése lehet, ha élő érett eperből és a hozzátartozó kacsból készítünk szalvétagyűrűt. A textilszalvétát először kössük át natúr színű kötöző madzaggal, majd óvatosan vezessük át rajta az eperszemet, annak indáit és leveleit. Elképesztően mutatós, ugye?

A legjobb kiegészítő azonban maga a gyümölcs! Vegyünk műanyag kaspóba ültetett futóepret, akasszuk ki a teraszra vagy éppen az erkélyre, és nevelgessük gondoskodással a következő hónapokban, hogy finom terméséből hosszan falatozhassunk.