Újház Centrum
0
Ezek a színek lesznek a legnépszerűbbek 2019-ben Design

Ezek a színek lesznek a legnépszerűbbek 2019-ben

2018. december 26.

A belsőépítészek úgy szoktak fogalmazni, hogy otthonunk falaira festővászonként tekintsünk. A nagy művészek pedig előszeretettel játszanak a színekkel.

Lássuk, hogy a jövő évben mi mely árnyalatokkal varázsolhatjuk igazán trendivé otthonunkat.

1. Halvány mogyoró

A mogyorószín különböző árnyalataiban sok közös van: meleg hangulatot sugároznak, ráadásul soha nem mennek ki a divatból és rendkívül jól kombinálhatóak különböző színű bútorokkal. Amennyiben a mogyoró világosabb árnyalatait visszük fel falainkra, úgy a terek kitágulnak, optikailag nagyobbnak tűnnek majd. A sötétebb árnyalatok viszont tökéletesen mutathatnak a hálószobában, ahol intimitást és nyugalmat sugároznak majd.

2. Lilásszürke

Bár a szürke árnyalatait félve használjuk otthonunkban, ha az a lila melegségével társul, máris nem érezzük majd azt a ridegséget, amit a grafit színek árasztanak magukból. A szürkéslila falfesték semlegesnek tekinthető olyan szempontból, hogy éppen úgy illik egy középkorú házaspár nappalijához, mint egy fiatal agglegény garzonlakásához. A nemek illetve a korosztály irányába a kiegészítők segítségével tudjuk igazítani, sőt, a minimalizmus szerelmeseinek is tökéletes hátteret tud biztosítani egyszerű, letisztult bútoraikhoz.

3. A bézs melegebb árnyalatai

Igazi nyári hatást kelthetünk egész évben otthonunkban akkor, ha nappalink falát a bézs melegebb árnyalatának valamelyikére festjük. Ezek a színek melegséget, vidámságot garantálnak, megfelelő kiegészítőkkel társítva azonban fiatalos vagy éppen luxuskörnyezetet is teremthetünk velük. Ez utóbbi esetében bársonyos elemeket használjunk a belső tér megteremtésekor, ha pedig kissé a retró stílus irányába haladnánk, nyúljunk a mustárhoz és a klasszikus gesztenyebarnához.

4. Mustársárga

Azoknak, akik színpompás otthonra vágynak és az arany alternatíváját keresik, tökéletes választás lehet a mustársárga. Az élénk árnyalatot remekül lehet alkalmazni főfalakon, hogy aztán fekete és fémes kiegészítőkkel emeljék ki még jobban. Fontos azonban, hogy használatánál legyünk mértékletesek: ha túlzásba visszük a mustárszínt, a végeredmény zavaróan intenzív és vibráló lehet.